Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Kamphundens psyke ska utredas

Den hund som bet ihjäl pudeln Isak i torsdagskväll ska omhändertas för en mental besiktning.  - Men det krävs att hunden är riktigt farlig för människor för att den ska avlivas, säger Torgny Hultin, chef för polisens hundenhet i Östergötland.

NORRKÖPING2008-05-20 03:00
Polisen ska nu titta närmare på den hund som bet ihjäl pudeln Isak och göra en besiktning av hundens psyke. - Vi gör det för att säkerställa att inget liknande ska inträffa igen, säger Torgny Hultin. "Precis galna"
Efter att hunden har genomgått en kontroll ska ett beslut fattas om huruvida hundägaren ska få tillbaka sin hund och i så fall under vilka omständigheter. - Koppeltvång blir det utan tvekan men vi får se om det blir ett krav på munkorg eller ej, säger Torgny Hultin. För att polisen ska fatta beslut om att avliva hunden krävs att den är direkt farlig mot människor. - Sådana här hundar är ofta öppna och trevliga mot människor men precis galna mot andra hundar, säger Hultin. Avlivas sällan
Att bita en annan hund slutar sällan med att polisen beslutar att avliva den anfallande hunden. - Det är inte ofta, under runt tio år kan jag bara minnas att vi avlivat tre hundar, säger Hultin. I snitt uppskattar han att det avlivas en hund var tredje år i länet. Förra året gjordes runt 120 hundbesiktningar och av dem slutade enbart två i beslut om avlivning. - En del ägare väljer själva att avliva hunden efter en sådan händelse, säger Hultin, chef för polisens hundenhet i Östergötland.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om