Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Ingen man på däck - vädret sviker krog

NORRKÖPING: I sommar fick Norrköping Däcket - kårens rejäla uteservering mitt i Industrilandskapet.
Men något saknas - kroggästerna.

Norrköping har i år en ny uteservering vid vattnet. Det är bara ett problem: gästerna sviker.	Foto:Andreas Skogh

Norrköping har i år en ny uteservering vid vattnet. Det är bara ett problem: gästerna sviker. Foto:Andreas Skogh

Foto:

Norrköping2007-07-18 06:00
Kårhuset Trappans uteservering Däcket är ett generöst trädäck, byggt alldeles intill Strömmen. Men de många sittplatserna har i sommar mest gapat tomma.
- Vädret är tyvärr väldigt avgörande, säger Martin Thorén, driftchef på Kårhuset Trappan.
Även populära Trägår?n har i viss mån känt av regnets dämpande effekt på sin uteservering.
- Det har varit litet upp och ner, beroende på vädret, konstaterar krögaren Christer Björk.

Tuff inkörning
Men Martin Thorén tycker ändå att Trappan haft "en hel del besökare", även om han inte har tillgång till någon siffror på antal. Han menar också att alla nya restauranger har en viss inkörningsperiod.
- Vi provar oss fram. Vi har provat menyer och priser och börjar hitta rutinerna. Vi känner att vi börjar komma på rätt spår. Det betyder att vi kan göra mer rätt från början nästa sommar, säger han.

"Ösa på"
Vilka lärdomar har ni dragit?
- Att man inte kan bromsa sig ur en nedförsbacke. Det gäller bara att ösa på.
På restaurangen jobbar mest studenter, förutom kockarna.
Under säsongerna är Trappan ett kårhus vigt för studenterna. Men under sommaren, till och med den 10 augusti, har man öppet för alla. Öppettiderna är generösa och omfattar lunch, kafé, kvällsrestaurang och ölservering.

Nya besökare
- Besökarna är övervägande delen icke-studenter, både turister och Norrköpingsbor.
Hur jobbar ni för att locka mer folk?
- Vi har kört marknadsföring, försöker synas och hålla öppet. Det gäller att få hit de första kunderna - sedan brukar det komma fler. Många som kommer berättar att de haft bekanta som varit hos oss. Mun till mun-metoden ger oss bra reklam.

Satsa på mångfald
Vilka är era trumfkort?
- Självklart läget. Hade vi haft en litet varmare sommar hade det nog märkts tydligt på besöksantalet eftersom Trappan ligger precis vid vattnet. Sedan har vi en trevlig meny med stor variation. Vi har fokuserat på mångfald, man ska kunna ta en öl eller äta en hel måltid.
Kommer ni att slå Trägår?n?
- Ja, det blir nog nästa år (skratt).
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om