Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Hon är årets chef inom vården

Lena Törnfeldt, verksamhetschef för Rehab öst, har utsetts till årets bästa chef inom vård och omsorg. "Roligt och smickrande", säger hon.

Lena Törnfeldt har utsetts till årets chef inom vård och omsorg.

Lena Törnfeldt har utsetts till årets chef inom vård och omsorg.

Foto: Livo

Norrköping2020-10-22 15:01

I september stod det klart att Lena var en av 15 nominerade till Guldkransen 2020.

Det prestigefyllda priset delas varje år ut till en ledare inom vård och omsorg i Sverige som med små eller stora medel förändrat sin verksamhet och bidragit till positiv utveckling för patienter och medarbetare.

Nu har juryn sagt sitt – och Lena Törnfeldt är årets vinnare.

– Det är jättefint att bli uppmärksammad för det jobb jag gör som chef. Det känns också väldigt bra att jag på det här sättet kan lyfta rehabiliteringsverksamheten. Vi borde satsa mycket mer på det förebyggande arbetet i vården och där kan rehabilitering spela en större roll än idag, säger hon.

Lena arbetar som verksamhetschef för Rehab öst, som är en del av närsjukvården i östra Östergötland och tar emot patienter som behöver rehabilitering.

"När coronapandemin sköljde in över Sverige visade Lena Törnfeldt prov på skicklig förmåga att snabbt ställa om. Hon hade redan personalen med sig. Genom sitt inspirerande ledarskap, är hon en omtyckt chef där hon har förmåga att skapa känsla av sammanhang och begriplighet gällande beslut, styrning, uppföljning och utveckling för såväl chefer, medarbetare som samverkanspartner", står det bland annat i motiveringen.

Hur skulle du säga att året har varit för er?

– Det har varit väldigt annorlunda. När coronan kom så blev det hastigt väldigt mycket förändringar. Vi fick ställa om verksamheten för att kunna möta coronapatienterna som var kritiskt sjuka. Jag fick direkt ett uppdrag att samla all rehabilitering i östra länsdelen och se hur de totala resurserna kunde användas på bästa sätt, och hur kunde vi säkra att kompetens fanns för den nya behovsgruppen. Sedan var det ett explosionsartat informationsflöde som skulle kondenseras och göra begripligt för alla, säger hon.

Den intensiva perioden inom rehabiliteringsverksamheten är långt i från över menar hon.

De har nu fullt upp med att ta hand om alla de coronapatienter som var sjuka i våras.

– Vi som jobbar med rehabilitering är mitt uppe i första pandemivågen kan man säga. Men nu handlar det mer om att skapa strukturer utanför sjukhuset och se hur vi kan ta hand om patienterna på bästa sätt, så att de får så mycket stöd och hjälp som möjligt för att återfå sin tidigare funktionsnivå.

Guldkransen delas ut av Ledarna inom Vård och Omsorg, en branschförening inom fackförbundet Ledarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!