Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här kan du luncha i 1700-talsmiljö

NORRKÖPING
Hört talas om Sexstyverskrogen på Himmelstalund i Norrköping?
Inte det? Men det är inte så konstigt, då den är från 1700-talet och stängd sedan många år - fram till igår.
- Nu har vi iordningsställt krogen och ska hålla den öppen för besökare inklusive skolklasser, som vill fika eller gäster som vill ha mindre fester, berättar Pehr Hasselrot, chef för Hällristningsmuseet, som den lilla rustika krogen ligger granne med.

Larry Alfvin från Föreningen Bronsålder i Norrköping, tar en tut i bronsluren vid invigningen av Sexstyverskrogen i bakgrunden, på Himmelstalund igår intill Hällristningsmuseet.
FOTO: JANNE FORSBY

Larry Alfvin från Föreningen Bronsålder i Norrköping, tar en tut i bronsluren vid invigningen av Sexstyverskrogen i bakgrunden, på Himmelstalund igår intill Hällristningsmuseet. FOTO: JANNE FORSBY

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2002-05-03 00:00
Igår hade Pehr Hasselrot bjudit in representanter från nätverket Östergötlands auktoriserade turistbyråer, där Hällristningsmuseet ingår, och efter lunch i nya krogen fick den även en visning av museet, hällristningarna och Himmelstalunds Camping.
Varifrån kommer krognamnet Sexstyver?
- Det var ett gammalt myntslag på 1700-talet och vi vet också att de gamla kända Norrköpingsprofilerna Jacob Ekbohm och Broocman har haft något samröre med den här gamla krogen, som vi nu öppnat efter att den varit stängd i drygt 20 år.
- Nu tar vi även över skötseln från kommunen av Brunnsparken och svarar för gräsklippning och rabatter, tillägger Pehr Hasselrot.
Som chef för Hällristningsmuseets turistbyrå är Ridha Achoura anställd och han är mycket förväntansfull inför säsongen:
- Vi har byggt om turistbyrån så den blivit mer besöksvänlig och jag ser fram mot en spännande turistsäsong. Dessutom har vi ju glädje av loppmarknaden här bredvid, eftersom en del av de som besöker loppisen även tittar in till turistbyrån.
- Och en framtida förhoppning är att vi själva ska öppna olika sorters hantverksstånd runt Hällristningsmuseet, för att ytterligare locka hit besökare, tillägger Ridha Achoura.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om