Det säger Bertil Senestad, samordnare på kommunen, som sitter med i kommunens krisgrupp och i det interreligiösa projekt som dragits igång av Svenska kyrkan och som enligt honom varit mycket framgångsrikt.
– Vi har fullt förtroende för alla trossamfund, inklusive de muslimska, säger Bertil Senestad och berättar att gruppen bara för en månad sedan diskuterade problematiken kring extremgrupper och hur man ska jobba för att förhindra att personer ska ge sig iväg.
– Skulle det uppdagas att unga män åker på krigarresor så skulle ingen tveka att ta till allt för att försöka förhindra dem.
Senestad tror därför inte ett dugg på de uppgifter som författare Zulmay Afzali skrev i en debattartikel i Svenska Dagbladet i förra veckan om att medlemmar i en moské i Norrköping har kopplingar till islamiska staten, IS, och att många unga män härifrån har åkt ner för att kriga.
– Hade det stämt, att Norrköpingsbor vallfärdat dit så hade vi märkt det, säger Senestad.
Enligt uppgifter från Säpo ska det röra sig om två personer från Norrköping som har åkt ner och krigat sedan konfliktens initiala skede.
– Visst kan det vara så att det finns ett mörkertal men inte så många som Afzali påstår, säger Bertil Senestad.
Han, precis som styrelsen för en moské i Norrköping som Folkbladet skrev om i lördagens tidning, anser att man som författare borde ha mer på fötter innan man går ut och påstår så starka saker.
– Vi måste alla ta ett samhällsansvar när det gäller sådant här, säger Senestad.