Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Getingarna "vann"!

Slaget mellan getingarna och Gubbens Trädgård Café vanns av - getingarna! Nu tvingas man sluta med lunchserveringen...

Susanne Andersson och Isabella Karlsson har tvingats sluta med lunchservering, på grund av aggressiva getingar...

Susanne Andersson och Isabella Karlsson har tvingats sluta med lunchservering, på grund av aggressiva getingar...

Foto: Sören Boström

NORRKÖPING2018-08-09 16:00

– Vi har gett upp försöken att serva lunch ute i vår trädgård, konstaterar Susanne Andersson som driver caféet. Vi får nöja oss med att servera smörgåsar, fikabröd och glass, som getingarna lämnar ifred...

Men att ge upp lunchservering låter drastiskt?

– Ja, och lite ovanligt, eftersom getingarna brukar komma hit varje augusti, men det här året verkar de mer aggressiva än tidigare.

– Det har till och med gått så långt att lunchgäster till slut gått ifrån när det bara ätit halva lunchen, för att de tröttnat på att hela tiden tvingas vifta bort anfallande getingar och så kan vi ju inte ha det.

Kan du inte bekämpa getingarna?

– Det har vi gjort tidigare år, eftersom vi sett var de bor och ofta har det varit under vår paviljong. Men i år har vi inte lyckats hitta getingarnas bo och då tvingades vi ta det här beslutet att sluta med luncher...

Vad är det för luncher ni haft?

– Det har varit rostbiff och kycklingspett och det verkar vara något som även getingar gillar väldigt mycket.

– Någon gång, när vi serverat kycklingspett, har vi samtidigt ställt en liten skål en bit ifrån med rostbiff till getingarna och då har det fungerat någotsånär, men ändå blev det för jobbigt till slut.

Hur blir det nästa år?

– Då får jag väl fundera på någon annan lunchmeny, som förhoppningsvis inte faller getingarna i smaken också. Och den här hösten fortsätter jag servera smörgåsar med pålägg, som inte står högst upp på getingarnas meny...

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om