Sedan Femöresbron fått stängas av då den är i för dåligt skick för att användas har diskussionens vågor gått höga om vad som ska hända nu.
Många Norrköpingsbor har engagerat sig i frågan och hoppas att den gamla fina bron ska gå att renovera eller åtminstone återskapa.
Femöresbron som byggdes 1901 binder samman området kring Åbackarna och är en del av ett omtyckt och välanvänt stråk för rekreation.
I september 2016 visade besiktning på så pass allvarliga korrosionsskador på tvärbalkar under brobanan att bron stängdes av.
Då bron är målad med färg som innehåller tungmetaller och miljöförstörande ämnen som bly, arsenik och krom är det viktigt att bron lyfts bort på ett sådant sätt att inget hamnar i vattnet.
Det krävs även ytterligare inspektioner av stålet för att fastställa skicket på bron, något som blir möjligt om bron är bortlyft från sin plats. I samband med det är tanken att man ska utreda om det går att renovera bron.
Parallellt ska man också utreda möjligheterna att anlägga en ny bro som liknar Femöresbron och som klarar dagens krav trots det långa spannet utan ett mellanstöd i Strömmen.
Under tiden som Femöresbron är ur trafik ska det utredas om det finns möjlighet att anlägga en tillfällig bro, för att Norrköpingsborna under byggtiden ska kunna använda gångstråket mellan Kneippen och Himmelstalund.
Dessutom ska man utreda ansvarsfrågan gällande tidigare besiktningar av Femöresbron.