Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Föräldrarna vägra sluta kämpa för De Geerskolan

Föräldrarna till elever på De Geerskolan vägrar ge upp. Trots att kommunen beslutat att stänga skolan kämpar man vidare. Genom att samla ihop 150 namn hoppas man få de styrande att ändra sig.

Åsikterna var många när föräldrarna överlade på torsdagskvällen.

Åsikterna var många när föräldrarna överlade på torsdagskvällen.

Foto: Robert Svensson

NORRKÖPING2012-09-21 04:59

"Det är en kulturell missgärning", "politikerna verkar inte ha någon vision, de står inte för vad de lovar", "det är pinsamt vad man prioriterar", "sådant här gör att man blir förbannad och inte vill bo kvar i Norrköping". Synpunkterna var många och heta när en grupp föräldrar till elever på nedläggningsdömda De Geerskolan träffades för att lägga upp planer på torsdagskvällen.

Man vägrar ge upp i sin kamp för att få behålla den centralt belägna skolan. Att det planeras nybyggnation i området är ett av de starkare argumenten.

- Prognosen visar att antalet barn kommer öka och det kommer flytta hit fler barnfamiljer, säger Jessica Pettersson.

150 namnunderskrifter

Nu planerar man att samla ihop namn på elever som kommer att söka sig till De Geerskolan och tillsammans med dokumenten kring de nya byggplanerna lämna över dem till politikerna i hopp om att dessa ska ändra sitt beslut.

- Vi ska jobba på att få in 150 namn, det är vad som behövs för att få skolan fullbelagd, säger Jessica Pettersson.

Man planerar också för att anordna öppet hus och på torsdagskvällens möte beslutade man att snarast möjligt bjuda in sig själva till ansvariga politiker för att få igång en dialog.

De har gett upp

Argumenten för att behålla skolan är dock betydligt fler än bara kommande års inflyttning.

- Det här är den sista kommunala skolan i city, det finns inga andra alternativ, säger föräldern Jon Wide.

Beslutet att flytta över barnen till Gustaf Adolfsskolan river fortsatt upp känslor.

- Miljöaspekten bör påpekas. Härutanför är det etanolbussar och eldriven trafik, ingen biltrafik. Vid Gustaf Adolf har de, de sämsta partikelhalterna i stan och där vill de sätta barnen, säger Wide.

- Man kan ju tycka att de borde tänka lite mer långsiktigt när det gäller barn och framförallt göra en konsekvensanalys som inte bara är ekonomisk. En sådan efterlyser vi.

Och mot en sådan bakgrund fortsätter man kämpa. Hoppet är inte ute för föräldrarna vid De Geerskolan, även om politikerna tycks känna så.

- Kommunen känns lite uppgiven, som om de ger upp gentemot de fristående skolorna, säger Wide.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om