Det har inte hänt så mycket på det stora grönområdet mellan Ektorps fritidsgård och Kaffebacken sedan 1970-talet.
2011 skrev Folkbladet om ett medborgarförslag om att fräscha upp parken. Då fanns det inga pengar avsatta i budgeten för det. Men i utvecklingsplanen för Norrköpings parker pekades Ektorpsparken tillsammans med Vilbergsparken ut som prioriterade parker.
Nu börjar det äntligen röra på sig. I vår, när tjälen går ur marken, börjar arbetet med Ektorpsparken och nästa år är det Vilbergsparkens tur.
I närheten av dagens slitna lekplats i Ektorpsparken står en trasig dusch i form av en svamp, en rest av 70-talet.
– Det är den sista svampduschen som finns kvar i Norrköping, säger landskapsarkitekt Maja Pålsson.
Den skulle egentligen bort vid ombyggnationen, men det finns funderingar på att bevara den och ställa tillbaka den i parken. Inte som dusch, men kanske som ett tak.
– Den har lite rolig form, säger Maja Pålsson.
Hur tänker du kring hur Ektorpsparken ser ut i dag?
– Det är ganska svåra, odefinierbara ytor, om man går igenom parken. Det kan vara svårt att veta var bostadsgårdarna slutar och var parken börjar, då det är stora gräsytor utan träd som avgränsar ytorna.
I dag klipps bara en del av parken som bruksgräsmatta, medan delar av parken har högvuxna gräsytor.
Upprustningen kommer att koncentreras till de centrala delarna av parken: stråket längs med gångvägen som går mellan Stafettgatan och ut vid lekplatsen.
– Vid lekplatsen kommer det att bli mer en samlingspunkt för folk i olika åldrar. Det kommer att vara en lekplats, det kommer att vara tre stycken boulebanor, som boulesällskapet har efterfrågat, utegym och sittplatser.
I själva parkmiljön längre bort ska man modulera marken lite, skapa låga kullar, för att skapa mer blickfång. På soldäck av trä, med en böjd form, en bänk där man kan sitta vänd åt två håll, ska man kunna sitta och vila sig och njuta av solen. Grillplatser är också planerade.
Längre bort, vid ett område som är mer sankt, vid den bokdunge som finns, mot Stafettgatan, ska man anlägga en fuktäng, med växter som bäckanemon.
Parken ska också få många fler träd, blommande sådana vid lekplatsen.
Gångvägen som går genom parken kommer att vara belyst hela vägen, något som många efterfrågat.
Arbetet kommer troligen till stora delar att vara klart till sommaren.