Åtta kvinnor med olika erfarenhet, men ett gemensamt pysselintresse har slagit sig ner i ena hörnet av Diversis butikslokal. Det är andra kvällen i rad de gör det och på schemat står tillverkning av så kallade ätbara blommor. Små konstverk som framställs av sockerpasta. En helt ätbar och formbar massa som i sin sammansättning påminner lite om marsipan.
- Det är en form av tårtdekor, förklarar Anki Sjögren.
Krävs tålamodUnder två kvällar lär hon ut hantverket och det är flera blommor som börjar ta form för deltagarna. När Folkbladet kikar förbi är det påskliljor och petunior som får den färg de ska ha.
- Det är roligt, man tittar på tårtor och ser hur fantastiska saker folk gjort, berättar en av deltagarna, Eva Petersson, om inspirationen.
Men det är ingenting som görs i en handvändning.
- En timme är som en kvart när man håller på med sådant här. Det är väldigt lätt att man blir perfektionist, konstaterar Anki Sjögren med ett leende.
- Igår satt vi i tre timmar och gjorde sex blommor, det är lite jobb bakom varje blomma, menar Ulrika Holmér som åkt från Nyköping för att vara med.
ModeAnki Sjöberg berättar att hon märkt av ett ökat intresse för den här typen av dekorationer och menar att det går lite mode i dem.
- Man kan ha det som dekoration på tårta eller cupcakes. Det är lite som med scrapbooking, man får en egen stil efter ett tag och kan känna igen vem som gjort vad.
Men just för det här sällskapet tas i många fall de första stapplande stegen.
- De första man gör sparar man, konstaterar Anki Sjögren. Man kan ha dem i flera månader utan att de blir oätbara. De håller formen så länge man förvarar dem torrt och mörkt.