Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En smak av Europa på Europadagen

Under måndagen uppmärksammades Europadagen på många håll runt om i landet. I Norrköping bland annat genom att skolelever fick information om internationella skolprojekt som staden deltar i.

Marcus Agermo visar upp några av läckerheterna elever från John Bauer-gymnasiet bjöd på under Europadagen. Foto: Janne Forsby

Marcus Agermo visar upp några av läckerheterna elever från John Bauer-gymnasiet bjöd på under Europadagen. Foto: Janne Forsby

Foto: Forsby Jan

NORRKÖPING2011-05-10 03:00

Europadagen är en symbol för Europeiska unionen som politisk enhet och firas den 9 maj sedan 1985.

Dagen till ära flaggade kommunen med svenska respektive EU-flaggor på flera platser i staden och i sessionssalen i Förvaltningshuset Rosen fick elever från Norrköpings skolor ta emot information om internationella skolprojekt. Bland talarna fanns bland annat Europaparlamentarikern Göran Färm.

Men även utanför föreläsningssalen fanns inspiration från hela Europa. I Rosens foajé hade elever från årskurs ett vid Hotell- och Restaurangprogrammet på John Bauer-gymnasiet dukat upp en buffé med smak av hela Europa. Där fanns italiensk pizza, grekiska lammfärsspett och renstek med pepparrot med en touch av Norrland. För att inte tala om fransk chokladmousse.

- Vi höll på med förberedelserna nästan hela förra veckan, berättar eleven Marcus Agermo.

- Chokladmoussen är kul för då får man jobba med flest ingredienser. Jag tycker om att få pilla lite och lägga upp snyggt, fortsatte han och konstaterade i samma handvändning att pizzan smakmässigt trots allt är hans favorit.

Brinnande intresse
- Det är bra för eleverna att få göra arbete utanför skolan också, annars handlar första året mest om metod- och grundarbete, tyckte Åsa Bleckert, lärare på Hotell- och Restaurangprogrammet och det var inte bara eleverna som informerades om Europa som fick ta del av den kulinariska upplevelsen.

Från alla håll smög lunchande personal fram för att få sig en smakbit.

- Alla får testa, det är kul och inspirerande, sa Marcus Agermo.

- Det är det här vi brinner för.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om