Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

En dröm blir sann för nya caféägaren

De förra ägarna till Café Täppan fick slå igen på grund av corona. Men Anna Flodin räds inte att starta eget i pandemin. "Jag tänker att det är nu det vänder", säger hon.

Fembarnsmamman Anna Flodin är ny ägare till Café Täppan. Hela familjen har varit involverad i att måla och tapetsera om i lokalen.

Fembarnsmamman Anna Flodin är ny ägare till Café Täppan. Hela familjen har varit involverad i att måla och tapetsera om i lokalen.

Foto: Louise Åsenheim

Norrköping2021-04-15 13:00

Café Täppan ligger strategiskt till med närhet både till universitet och promenadstråket längs Strömmen. Här ska Anna Flodin förverkliga drömmen om att driva eget, och samtidigt byta yrkesbana. Man förstår snabbt att hon är en kvinna med många järn i elden. Förutom att jobba natt som undersköterska säljer hon kläder på fritiden, har ett massageföretag och jobbar extra i en inredningsbutik. 

– Att jobba som undersköterska kan vara ganska dränerande, man ger mycket av sig själv, och särskilt nu under pandemin. Jag behöver göra andra saker, som jag tycker är kul och mår bra av, säger hon.

För tre år sen bestämde hon sig för att byta bana och gick en YH-utbildning till hotell- och restaurangchef. Det visade sig vara svårt att få jobb i den branschen i Norrköping.

– Jobben fanns i Stockholm, men jag har fem barn så en flytt var inte aktuellt, säger hon.

– Men utbildningen gav mig otroligt mycket. Framför allt personlig utveckling och att jag vågade göra något annat.

Anna jobbade under ett år på ett markisföretag, och testade lite andra jobb, innan hon gick tillbaka till vården. Men drömmen om att driva något eget fanns där hela tiden. Och plötsligt dök annonsen upp om att Café Täppan var till salu.

– Jag såg annonsen ungefär samtidigt som två kompisar hörde av sig och sa att: Det där är något för dig!

Budgivningen var redan igång men de förra ägarna gav henne chansen att titta i alla fall.

– Jag hade aldrig satt min fot här förut. Men min första känsla var: Oh så fint! Det skulle vara en dröm, verkligen!

Vid budgivningen blev det dock hård konkurrens och hon blev till slut tvungen att lägga sig, då en annan budade över.

– Men de förra ägarna ville sälja till oss och vi fick köpa för det bud vi hade lagt.

Hur kändes det?

– Jag höll ju nästan på att svimma av. Det var skräckblandad förtjusning!

Hur tänker du kring att öppna mitt i en pandemi?

– Min tro är att det är nu det vänder. Vi kommer ha en ganska stor uteservering och här inne är det luftigt mellan borden. Folk kommer att vara jättesugna, om än försiktiga. Vi ligger precis bredvid Strömmen och kommer ha take away. Det passerar hur många som helst på helgerna.

– Och om det inte går så får vi väl sälja, men då har jag i alla fall gjort det jag vill och drömmer om.

Tanken är att slå upp portarna den 1 maj.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!