Det låter som en något udda tävling och elevernas engelskalärare Cecilia Gleisner, förklarar bakgrunden till tävlingen:
– Vi lät eleverna, som går vårt naturbruksprogram, arbeta med den här brittiska traditionen med Afternoon tea, som ett projekt i undervisningen i engelska. Och det hela avslutades med en härlig final, där ett av elevernas team förklarades som segrare.
Vad gick tävlingen ut på?
– Varje grupp presenterade en text på engelska om Afternoon tea-traditionen. Dessutom hade alla tagit fram typiska kakrecept och även gjort en film om bakningen i "Nigella-style", det vill säga som det engelska matprogrammet i tv. Eleverna var otroligt duktiga på att agera framför kameran samtidigt som de skulle tala obehindrat på engelska och hantera köksredskap.
– I finalen fick en jury provsmaka bakverken och juryn bestod av mig själv, den kakälskande datorläraren L-G Svensson och sist men inte minst, Yvonne Ramberg, som är konditor och Afternoon Tea-ansvarig på Villa Fridhem, berättar Cecilia Gleisner.
Vad var det framförallt som avgjorde i finalen?
– Det vinnande teamet höll hög kvalitet inom samtliga delar i tävlingen och de stack ut i mängden. Mycket tack vare ett fint teamwork, som genomsyrade såväl texten som filmen och den morotskaka de hade bakat.
Hur kom det sig att Villa Fridhem blev inblandat i tävlingen?
– Vi på Realgymnasiet jobbar ofta i projekt i nära samarbete med olika företag och vi blev förstås glada för att Villa Fridhem ställde upp i juryn, via Yvonne Ramberg, utan någon betänketid ens. Det var genast positiva till initiativet.
– Och jag kan nämna att det vinnande teamet fick en fin present också, nämligen att få gå på ett riktigt lyxigt Afternoon Tea-party på Villa Fridhem.