Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Efter Tina och Niklas kommer Sara

Ett nytt matprogram, sänt från Norrköping, blir det i vår vid SVT.
Matexperten Sara Begner från Toppform ska bjuda på god och hälsosam mat från ett kök i industrilandskapet. Arbetsnamnet på programmet är Saras kök.

Ny matprofil. Sara Begner från Toppform får ett eget matprogram som spelas in i industrilandskapet i Norrköping. Foto: Peter Tullberg/SVT

Ny matprofil. Sara Begner från Toppform får ett eget matprogram som spelas in i industrilandskapet i Norrköping. Foto: Peter Tullberg/SVT

Foto: Fotograf saknas!

Norrköping2007-01-05 06:00
Programidén har fötts ur hälsoprogrammet Toppform som också produceras i Norrköping.
Kocken och näringsterapeuten Sara Begner, Stockholm, från Toppform, får ett eget program.
SVT har sedan tidigare Tinas mat och Niklas mat - nu kommer Saras kök.
- Saras kök eller Saras mat är arbetsnamnet, säger Helena Mirsch som är projektledare både för Toppform och Saras kök.
I Toppform handlar det mycket om mat för att gå ned i vikt, eller mat när man tränar. Så blir det inte i Saras kök.

Mat att må bra av
Det nya programmet beskrivs som ett "färgrikt och härligt" program om mat som man helt enkelt mår bra av.

Självklart sätt
- Hälsosam mat på ett självklart sätt. Vi vill inte stå med pekpinnar och säga att man ska äta mer grönsaker och inget fett och socker, utan mer betona det lustfyllda i att äta mat som kroppen mår bra av, säger Helena Mirsch.
- För Sara är självklart basen grönsaker. Hon kommer att laga mycket festlig mat, till påskbuffé, barnkalas och lördagsbrunch, men hela tiden är tanken att man ska må bra av det man äter. Lika viktigt är det att det är god mat.
- Vi vill att visa att hälsosam mat kan vara både lustfylld och god och enkel att göra, säger Helena Mirsch.

Industrilandskapet
Saras kök börjar sändas den 29 mars i år, klockan 20 00 på torsdagar. Inspelningarna börjar i februari i en tegelbyggnad, det gamla kårhuset, i industrilandskapet nära Stadsmuseet.
- Vi kommer att vara i Norrköping, mitt i industrilandskapet. Vi gick runt i hela industrilandskapet och tittade efter lämpliga byggnader. Scenografen tyckte det här huset var perfekt. Det är en snygg omgivning, med fina vyer ut från fönstren, säger Helena Mirsch.
Toppform blir också kvar i TV-tablån.
- Vi gör ett Toppform till i höst.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om