Den tidigare företagsledaren som länge varit engagerad i IFK Norrköping och de senaste åren varit ordförande i Sylvia är orolig för Norrköpings framtid.
Ungefär var fjärde elev som går ut nian idag har inte behörighet till gymnasiet. Så har det sett ut de senaste åren och allra värst är det i utsatta områden.
Kommunen har gjort satsningar för att vända trenden, men Pelle Holm tycker att det är en fråga som borde prioriteras högre och diskuteras mer.
– Norrköping är en av de städer som ligger sämst till i det här sammanhanget i Sverige men vi pratar inte om det. Vi vill inte prata om det. Det här är oroväckande, säger han och fortsätter:
– Man frågar ju sig vad som kommer att hända med de här eleverna? Vissa kanske kan kämpa sig fram genom att plugga på Komvux och så men många kommer aldrig få något jobb. Det är ingen tvekan om att det här kommer leda till segregation i samhället.
Sylvia och Assyriska har de senaste fyra åren drivit ett antal projekt tillsammans med ambitionen att hjälpa ungdomar i områdena Hageby, Navestad, Marielund och Klockaretorpet.
Nu har Pelle Holm och Sargon Akcan, fotbollsansvarig i Assyriska, tagit det hela ett steg längre och bildat en ny förening – Norrköping Tillsammans – som nu driver de här verksamheterna.
– Vi tycker att det är oerhört viktigt att nästa generation får en bra uppväxt och får möjligheter att utvecklas i det svenska samhället på ett schysst sätt och det är det vi fokuserar på.
Nattfotbollen är ett av de mer välkända projekt som föreningen driver. Något som hjälpt till att minska kriminalitet och skapat en bättre sammanhållning bland unga i Hageby.
Ett annat projekt är Trygg skolgång där föreningen erbjuder rastvakter till Söderporten.
Med projektet Läs och räkna hjälper de elever i klass två och tre på Söderporten med läxhjälp och med Ishtar-bollen vill de ge unga flickor i de här områdena chansen att spela fotboll och ha kul tillsammans.
– Vi vill se till så att eleverna klarar av att läsa och räkna, vill vi se till så de kan röra på sig och inte sitter framför datorn eller telefonen hela dagen och sen vill vi att det ska vara lugnt på skolgården och i klassrummen. Det är de tunga områden vi jobbar med, säger Pelle Holm.