– Man behöver fejsa upp här. Det är en stor saknad efter en restaurang, säger Stig Holm som har stor erfarenhet från krogbranschen efter exempelvis fem år på Grand Hôtel i Stockholm, 13 år på Palace och nu senast med sin egen cateringfirma.
Johan Doverhjelm driver Trädgårdsgatan 3, Pub Wasa och Saliga Munken och det här är det andra gemensamma projektet det vill ge sig in i – det första presenteras inom kort, avslöjar de.
– Utöver att det blir ett ställe för Lindöborna, vill vi även att det ska bli ett utflyktsmål för folk. Jag bor själv i Sandviken och dit kommer många från den här sidan med båt och äter, säger Johan.
Lindö Newport & Yacht Paviljong inspireras av flera anläggningar i Sverige, bland annat Restaurang J Nacka Strand i Stockholm, som liksom Lindö har bryggor, båtar, aktiviteter och promenadstråk i sin omedelbara närhet. Här ska finnas hamnkontor med gästtoaletter, tvätt och duschfaciliteter. Restaurangen utstrålar sober elegans och ska smälta in i området och inte förstöra de intilliggande husens utsikt över Bråviken. Fasaderna ska kläs i lärkträ, färgerna går i rött-grönt och här ska finnas uteservering mot Bråviken, en takterrass, och en fullständig meny.
Lindöbon och kommunalrådet Reidar Svedahl (L) välkomnar förslaget:
– Det här var tidigare en samlingsplats där man kunde ta en pizza och dricka en pilsner. Men nu saknas det i Lindö. Det bor 10 000 personer i Lindö, Berga och Abborreberg och det är väl den enda stadsdelen i stan som saknar servering året runt. Det finns ett starkt stöd för det här bland Lindöborna, säger han.
Alla tre poängterar att det här är ett förslag och att detaljplanen för området inte är tagen än. Förmodligen läggs den fram i sommar och sedan ska allt ha sin "demokratiska ordning".
– Men det här är ett förslag som är möjligt. Nu finns det två killar med stor erfarenhet och ekonomiska muskler som vill investera i Lindö! säger Reidar Svedahl, som märkte av ett stort intresse för hamnområdet när han lade ut tankarna om Lindö Newport & Yacht Paviljong på facebook:
– Direkt var det en som ringde och sade att om restaurangen blir av vill jag öppna en glasservering bredvid. Och sedan hörde några av sig om vattenskotrar och andra saker. Så det finns ett stort intresse.
Stig Holm ser hur området kan utvecklas än mer:
– Jag ser lite som kanalen i Söderköping framför mig, med exempelvis bodar utmed vattnet, säger han.