Det presenterades vid en presskonferens i Louis De Geer.
De fyra samarbetande partierna kallar sig "kvartetten".
– Kvartetten som sprängde blockgränserna, säger Lars Stjernkvist (S) med en blinkning till Birger Sjöbergs bok Kvartetten som sprängdes.
Socialdemokraterna har tidigare styrt kommunen tillsammans med Miljöpartiet och Vänsterpartiet. Efter att den konstellationen i valet inte fått egen majoritet har Socialdemokraterna istället sökt en blocköverskridande lösning, för att få en stabil majoritet och blockera Sverigedemokraterna från inflytande.
En lösning som innebär samarbete med de tre borgerliga mittenpartierna och att de tidigare kamraterna Vänsterpartiet och Miljöpartiet hamnar i opposition.
Förutom Lars Stjernkvist som finanskommunalråd och kommunstyrelsens ordförande blir Karin Jonsson (C) miljökommunalråd och ordförande i tekniska nämnden, Reidar Svedahl (FP) näringslivskommunalråd och ordförande i bygg- och miljöskyddsnämnden, och Eva-Britt Sjöberg (KD) kommunalråd med ansvar för vård och omsorg och ordförande i den nämnden.
Därutöver ska ytterligare två socialdemokratiska kommunalråd utses, med ansvar för stadsplanering och utbildning, på torsdag.
En nyhet i uppgörelsen är att korttidsplatserna på Cedersborg öppnas igen.
– Vi kommer att jobba på ett samarbete med landstinget, men i väntan på det är vi beredda, tillsammans, att återuppöppna korttidsplatserna. Det är vi glada för, säger Eva-Britt Sjöberg (KD).
Korttidsplatserna finansieras genom att reformen Mina timmar inom hemtjänsten slopas.
En annan nyhet är att det kontroversiella bygget på Torget 5 i Strömparken stoppas, genom en ny majoritet i Hyresbostäders styrelse. Det finns inte längre något behov att bygga där, då bostadsbyggandet kommit i gång på andra håll i stan, menar Stjernkvist, och kallar det ett fullt rimligt offer för S att ge sig på den punkten.
En ytterligare kompromiss är att Norrköping inför en egen variant av valfrihet i omsorgen.
Det blir möjligt efter att LOV på riksplanet görs om, med nya regler som begränsar vinster, och minskar risken för allt för liberala etableringsregler, menar Lars Stjernkvist.
– Då blir det lättare att utveckla en lokal modell, som öppnar för en ökad mångfald, menar Stjernkvist.
Läs mer i tisdagstidningen.