Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

De prisas för sina insatser

Under måndagen presenterades vinnarna av Östgötapriset 2018. Två av pristagarna: Portalen i Norrköping och Idrott Utan Gränser.

Idrott Utan Gränser och Portalen i Norrköping var två av pristagarna när Östgötapriset delades under måndagen.

Idrott Utan Gränser och Portalen i Norrköping var två av pristagarna när Östgötapriset delades under måndagen.

Foto: Peter Jigerstrom

Norrköping2018-11-12 20:00

Det här är tredje året som Länsförsäkringar Östgöta delar ut Östgötapriset.

Priset går till initiativtagare som på bästa sätt bidrar till människors ökade trygghet i Östergötland.

Av de 40-tal ansökningar som kom in har nu fyra slutliga vinnare valts ut.

Däribland Portalen i Norrköping och Idrott Utan Gränser.

Portalen fick en prissumma på 25 000 kronor för sitt integrationsarbete genom att hjälpa människor till arbete eller studier.

– Det här hade vi inte räknat med. Det är självklart en bekräftelse på att vi gör rätt saker, att det är någon som tycker vi gör något bra. Priset är viktigt för människorna vi representerar. Det är volontärer och samarbetspartners som gjort att det blivit så lyckat som det blivit, säger Marco Briones, verksamhetsledare på Portalen.

Idrott Utan Gränser tilldelades också 25 000 kronor för sitt arbete med att låta barn och unga få tillgång till goda förebilder och meningsfulla fritidsaktiviteter.

– Engagemanget i Östergötland är otroligt starkt. Östgötapriset har sedan det instiftades hunnit prisa en rad olika initiativ som alla gör oerhörd stor skillnad i många mäniskors vardag. Årets nominerade och vinnare är inga undantag. Vi är stolta över att verka i en region där så många jobbar för att skapa trygghet och möjlighet för andra, säger Tommy Eklöf, hållbarhetsansvarig på Länsförsäkringar Östgöta, i ett pressmeddelande.

Förstapriset på 75 000 kronor gick till Bollihop i Linköping för deras arbete med att alla ska ha samma möjligheter till fritidsaktiviteter – oberoende av kön, bakgrund, socioekonomisk situation eller bostadsort.

– Att få ta emot Östgötapriset är enormt roligt, både att uppmärksammas och att få ett ekonomiskt bidrag som kommer göra stor nytta i vårt arbete med att fortsätta driva och skapa en mer inkluderande idrott för tjejer i Linköping, säger Sahar Khalili, som tillsammans med Ella Karlsson är ansvarig för Bollihop, i pressmeddelandet.

Den fjärde pristagaren blev Shanazi Hjältar och Hjältinnor, som fick ta emot 50 000 kronor för sitt förebyggande arbete mot våld och förtryck och för sitt stöd till utsatta ungdomar.

Östgötapriset delades ut under måndagen på Babettes i Linköping.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om