De tre partierna i koalitionen i Norrköping - Socialdemokraterna, Miljöpartiet och Vänsterpartiet - går i höstens val inte ut med någon gemensam valplattform.
– Vi har sagt att vi kommer självklart att samarbeta, men i valrörelsen kommer vi att presentera våra respektive program. Väljarna ska ha en chans att påverka framtiden, och då ska de ha chans att ta ställning till varje partis åsikter, säger kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).
En fråga som det råder olika uppfattningar om i koalitionen är till exempel flygplatsen.
– Vi går till val som tre partier, säger kommunalrådet Bengt Cete (MP).
Valresultatet avgör om styrkeförhållandena ändras, menar han.
Kommunalrådet Mona Olsson (V) tror arbetslösheten blir en stor lokal valfråga. Trovärdigheten, vem som har de bästa lösningarna för att få bättre resultat i skolan och få fler människor rustade för de nya jobb som växer fram, tror Teresa Carvalho (S) blir den stora valfrågan.
På tisdagen samlades de tre partierna på Färgargården för att presentera de 103 viktigaste besluten under den gångna mandatperioden.
Koalitionen menar att en del i valrörelsen målar bilden av Norrköping i dystra färger.
– Det finns skäl att påminna om att det tagits beslut under de gångna åren som vi är väldigt stolta över, och som bidragit till att det har hänt positiva saker i Norrköping, säger Lars Stjernkvist.
Han tycker att det är viktigt att Norrköping är en stad som "sticker ut".
– Vi är en så pass stor stad att vi kan göra saker som påverkar situationen i vår egen kommun, men som också kan vara med och påverka utvecklingen i hela landet.
Norrköpingsmodellen att arbeta med tidiga insatser och sociala investeringar har nu ett hundratal kommuner tagit efter.
– Norrköping utvecklas positivt befolkningsmässigt, och vi ser att företagen utvecklas och att det etableras företag i Norrköping, säger Eva Andersson (S) som framhåller att man förbättrat den kommunala servicen och dialogen med näringslivet.
Bengt Cete (MP) lyfter fram stadsutvecklingen: spårvägsutbyggnaden till Navestad, Strömparkens omvandling och att bostadsbyggandet kommit i gång.
– Vi har i slutet av det här året mellan 600 och 700 lägenheter i produktion. De nivåerna är det 25-30 år sedan vi låg på. Norrköpings framgångar kan vi mäta i antalet byggkranar.
Olle Johansson (S) visar på en utbildningssatsning, med en resursförstärkning till barn och ungdomsnämnden med 80 miljoner. Anslaget för barn i behov av särskilt stöd höjs med 500 procent, från en låg nivå.
– Vi har byggt äldreboenden och kommer att bygga nya framöver, säger Mona Olsson (V).
Hemgångsteam i äldreomsorgen, och reformen Mina Timmar som nu startar i Hageby, Navestad och på Vikbolandet, framhåller hon också, liksom att det i höst startar en mottagning för yngre missbrukare, bland vilka problematiken med nätdroger är stor.
På gång är också ett fördjupat regionalt samarbete om flyktingmottagandet, där utbildning kan ligga i en kommun, sjukvård i en och bostad i en tredje kommun.