– I år kommer vi upp i 92 utställare och det är lite fler än i fjol, konstaterar Mattias Kristensson, som är projektledare för Bomässan. Så vi kanske når 100 framöver...
Vilken gång i ordningen arrangerar ni den här mässan?
– Det är elfte året i rad och senaste åren har vi haft mellan 5 och 6 000 besökare och det hopps jag förstås vi når i år också.
– Inte minst med tanke på de kända föreläsare som vi engagerat, med Antikrundans Knut Knutsson och mästerkocken Tareq Taylor i spetsen. Men jag tror även att många kommer och lyssnar och tittar på "superskaparen" Henrick Eriksson, som kommer att ha en workshop, där han kommer att inspirera med olika inredningsförslag.
Varför tror du att bomässor lockar stora mängder besökare år efter år?
– Jag tror att många vill komma på mässor, där man kan se, klämma och känna på produkter, som man funderar på att köpa. Och det känns viktigt både för de som säljer och de som köper att man får visa upp respektive se de produkter man är intresserad av.
– Sedan har vi många konkurrenter här som gör att köpare kan jämföra olika produkter med varandra.
Vad är det för nya utställare i år?
– Vi har återigen fått ett stråk av utställare av delikatesser, som ost, salami, strutskött och liknande produkter. Det här med delikatesser upplever vi också som något som är väldigt inne just nu hos besökarna.
– Förutom de nya delikatessutställarna, har vi i år något av ett trädgårdstema. Något som ju år intressant för många, inte minst med tanke på den kommande våren och sommaren ute i trädgårdarna.