Vem eller vilka som skulle få Fem i tolv-priset var hemligt ända fram till prisutdelningen på måndagen, just fem i tolv på dagen.
Kommunens pris för arbete mot främlingsfientlighet och för de mänskliga fri- och rättigheterna gick i år alltså till Ett Norrköping för alla, där Jimmy Jonsson och Lulu Kosonen, som också får priset men som inte var på plats på måndagen, hör till eldsjälarna.
Jimmy Jonsson är till vardags sjuksköterska och Lulu Kosonen lärare.
Jimmy Jonsson, något försenad, trodde att han skulle äta lunch med en bekant i Dominohuset när han överraskades av prisceremonin där. Priset, ett diplom och 5 000 kronor, delades ut av kommunstyrelsens ordförande Lars Stjernkvist (S).
Årets pristagare kämpar mot rasism och främlingsrädsla, och bidrar till att markera att Norrköping ska vara en stad för alla, där "vi ser varandra som individer i första hand, och har respekt för varandra, oavsett bakgrund", sa Stjernkvist.
– Vi lever verkligen i en tid där det här priset känns viktigare än någonsin, sa Lars Stjernkvist.
– Tack så jättemycket. Det var en överraskning det här, sa Jimmy Jonsson när han för Ett Norrköping för allas räkning tog emot priset.
– Jättekul, en ära att få priset i Fem i tolv-rörelsens anda, sa han.
Ett Norrköping för alla, en grupp som funnits i Norrköping sedan efter skolattacken i Trollhättan 2015, är partipolitiskt och religiöst obunden. Gruppen, i dag nio personer, är en del av Tillsammansskapet som är Expos plattform för att erbjuda lokala antirasistiska grupper inspiration för hur de kan ta fighten för sammanhållning lokalt.
– Vi försöker skapa platser där människor kan träffas, sa Jimmy Jonsson.
På torsdagar anordnas tillsammans-fika i ABF-huset Bergslagsgården, med i bland så många som 40-50 deltagare. De 5 000 kronorna kommer väl till pass, då det varit svårt att hitta finansiering till fikabrödet.
Gruppen, som arbetar på ideell basis, och har en Facebook-sida, är på väg att bli en förening.
Nyligen anordnades en demonstration mot deportation av afghanska ungdomar.
Jimmy Jonsson är till vardags sjuksköterska och Lulu Kosonen lärare.
Jonsson beskriver organiserade främlingsfientliga strömningar i Sverige och Europa, inte minst på nätet. Det finns sätt att möta det:
– Jag är med i en grupp på Facebook som heter "Jag är här", som handlar om att gå in i kommentarsfälten där folk spyr ur sig galla på invandrare, och bomba dem fulla med relevant information.