– Jag gick in och fick se den här texten som går så tvärtemot mina åsikter och Arbis åsikter, säger Sebastian Andersson om Daniel Åhs Karlssons inlägg.

– Han vädrar åsikter som vi inte står bakom och utöver det så visar det på nåt dåligt omdöme i att börja vädra dem över huvudtaget. Det känns som man försöker provocera, säger Sebastian Andersson.

Han berättar att det uteslutande varit positiva reaktioner på att Arbis valt att lämna samarbetet.

– Det var många som undrade vad fan vi höll på med när vi inte själva visste vad som stod på nätet, säger han och hänvisar till att Arbis och hans eget namn nämndes i det omdiskuterade Facebookinlägget. Bland annat nämns samarbetet mellan Arbis och festivalen precis innan arrangören valde att dra paralleller mellan nazism och feminism.

Sebastian Andersson menar också att man tydligt fått veta att politik inte skulle ha med festivalen att göra alls.

– Det skulle vara en kväll att bygga på glädje. Nu blir det nån slags politik som hoppar in. Det blir inlägg som inte går hand i hand med vad vi fick veta innan.

Sebastian Andersson beskriver att han känner sig lurad. Inte bara då han anser att festivalen visat sig stå för andra värderingar än vad man från början sagt, utan också för att man känner sig utpekad med en åsikt man inte har.

– Det blev en 'me vad fan feeling' på det där, säger Sebastian Andersson.