Polisen larmades vid lunchtid på torsdagen till en bostad på Stormbygatan i Lindö, med anledning av ett villainbrott. Enligt anmälan hade någon eller några personer tagit sig in i bostaden genom att krossa fönsterrutor.

– En brottsplatsundersökning har gjorts och en del spår har säkrats, uppger polisen.

En anmälan om stöld genom inbrott har skrivits.

Bland det stulna godset finns bland annat smycken men det var på torsdagen oklart exakt vad som saknades i bostaden.

Natten till onsdagen i förra veckan fick en familj påhälsning av två tjuvar som tog sig in i den bil som parkerad på garageuppfarten. På övervakningsfilmer syns två män lirka upp låset och ta sig in. Enligt uppgift ska de inte ha fått med sig mer än solglasögon, och misstankar finns att de försökt stjäla bilen – men misslyckats.

Natten till fredagen i förra veckan blev i stället en annan familj av med sin bil, också den parkerad på garageuppfarten.

– Trots att bilen hade gps-sändare som gått att positionera så har bilen hittills inte anträffats, enligt polisen.

Bilen är en grå Mercedes Benz av 2017 års modell. En anmälan om tillgrepp av fortskaffningsmedel gjordes och bilen är efterlyst. Värdet på fordonet uppges vara 1,2 miljoner kronor.

Vid elvatiden på torsdagen i förra veckan kallades polis till en villa, där någon ska ha tagit sig in under natten. Och på torsdagskvällen larmade en granne polisen till en villa i Abborreberg sedan hen hört glaskross. En ruta hade krossats.

– Det var ingen hemma vid inbrottet men ägaren kom hem strax efter, sade Joel Gerdin, vakthavande befäl hos polisen, då.