Anhölls misstänkta för mordförsök

Två personer har anhållits misstänkta för mordförsöket på en man i 30-årsåldern i Hageby natten till onsdag.

Två personer har anhållits misstänkta för mordförsöket i Hageby.

Två personer har anhållits misstänkta för mordförsöket i Hageby.

Foto: Johan Nilsson/TT

Norrköpings kommun2019-10-16 14:30

Det var vid 01-tiden som polisen larmades om att en man låg skadad utomhus i området.

– Troligtvis stucken med något vasst föremål, så vi har lagt brottsrubriceringen försök till mord, sa Mariana Persson vakthavande befäl på polisen i region Öst, under natten i en första kommentar.

Ambulans och polis var snabbt på plats och polisen inledde sitt arbete direkt.

– Nu arbetar vi i området för att bringa klarhet i vad som hänt, försöker förhöra och fånga upp eventuella vittnen. Vi letar också efter en brottsplats, sa Mariana Persson.

Polisen uppgav på onsdagsmorgonen att man knackat dörr och genomfört en teknisk undersökning under natten och att man skulle genomföra ytterligare en brottsplatsundersökning under onsdagen.

Under onsdagen hölls även inledande förhör med den man i 25-årsåldern och den kvinna i 20-årsåldern som misstänks för mordförsöket på den 30-åriga mannen. De inblandade uppges vara bekanta med varandra, men mycket mer än så vill polisen inte säga utan hänvisar till kammaråklagare Anna Hjort som anhållit de båda misstänkta.

Vad som gjorde att första förhören drog ut på tiden vill inte polisen kommentera.

Mannen som är i 30-årsåldern fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset. Enligt en bulletin från region Östergötland inkom mannen med livshotande skador. Han opererades akut och vårdas på intensivvårdsavdelningen. Tillståndet bedöms som allvarligt.

Folkbladet har utan framgång sökt kammaråklagare Anna Hjort för följdfrågor kring händelsen.

Karta: Hagebygatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!