Det är Navet i Havet som står bakom satsningen under tre onsdagskvällar i sommar. Den första är nu alltså genomförd, och det till storpublik.

– Det var väldigt lyckat! Jag är jättenöjd, säger ­Britta Andersson, ordförande i Navet i havet.

Musiken leddes av Claes Lövgren, medan artisten och programledaren Åsa Sjöberg och programledaren Ragnar Dahlberg höll ihop programmet och ledde allsången. Även Janne Johansson intog scenen med sitt dragspel, till folkets förtjusning. Många känner igenom honom eftersom han kör skolbussen och han berättade att han kört ut till Tyrislöt inte mindre än 40 000 gånger!

Artikelbild

| Åsa Sjöberg och Ragnar Dahlberg höll i programmet.

Åsa Sjöberg hade med sig sin barnkör från Sankt Anna skola som sjöng flera sånger från scenen, bland annat en om delfiner. Sedan blev det även introtävling där publiken fick lista ut låtar som "The final countdown" och "Jag vill ha en egen måne". Som pris delades cd-skivor med Lövgrens och Åsa Sjöberg och Claes Lövgren ut. Åsa Sjöberg var ute bland publiken som sjöng med i välkända låtar.

– Det var trallåtar som alla kunde sjunga med i. Något för alla, precis som det ska vara, säger Britta Andersson.

Allsången är gratis och såväl lokala företag som Söderköpings kommun och andra företag är med och sponsrar.

– Alla drömmer om de här sommarkvällarna på vintern. Då ska det också vara lättillgängligt för alla med fri entré, säger Britta Andersson.