Tjafset utspelades sig på Himmelstalundshallens parkering och det har inte kunnat framgå i rätten vad som sagts parterna emellan. Klart är dock att 25-åringen såg rött och klättrade över det staket han stod bakom för att slå Hästensupportern med knuten näve i ansiktet.

Den drabbade fick en fraktur i näsan och blev medvetslös.

Den 25-årige AIK:aren döms nu således för misshandel och för ringa narkotikabrott då han var påverkad av cannabis.

25-åringen döms också för brott mot ordningslagen efter att ha tänt en bengal inne på Gamla Ullevi den 10 augusti 2017. Åklagaren ville att mannen också skulle dömas för framkallande av fara för annan, men det är inget som rätten håller med om. Man anser att mannen inte varit nära att nudda någon med bengalen, trots att det var trångt, och att han därför ska dömas för brott mot ordningslagen. Han har också erkänt att han maskerat sig på arenan.

Under tiden utredningen kring detta pågått har mannen dömts till skyddstillsyn med samhällstjänst för en misshandel han begått i februari 2016. Norrköpings tingsrätt menar att de samlade gärningarna skulle kunna ge ett fängelsestraff men att man inte anser att det behövs. Mannen har skött sin samhällstjänst och utvecklats positivt under tiden. Rätten anser därför, med viss tveksamhet, att han ska få en chans till med skyddstillsyn istället för fängelsestraff.

Domen blir därför skyddstillsyn med 60 timmar samhällstjänst. Han ska också betala drygt 13 000 kronor i skadestånd till den drabbade Hästensupportern.