Det var med en viss risk som duon Dag Gunnarsson och Robert Lind satsade på konceptet med ägarlägenheter vid Centralbadet. Visst, Dag Gunnarsson har byggt lägenheter med samma ägarform i Söderköping, och visst hade de förstått att det fanns ett intresse. Men att det skulle gå bra hade ingen av dem vågat drömma om.

– Det har gått väldigt bra – bättre än vi trodde! Det är till och med ett par i Västerås som köpt en lägenhet, som de ska ha att flytta in i om några år. De ville verkligen ha en ägarlägenhet, säger Robert Lind.

Det är han som projekterat och ritat färdigbyggda hus ett och pågående hus två i Vattenkannanserien om totalt tre huskroppar. Med en modern tolkning av trädgårdsstad i fokus, och med hög nivå som standard, kan han nu se ett resultat med grönytor som omgärdar huskroppen och standardkök som nästan ingen valt bort.

Artikelbild

| Högt tryck. Robert Lind och Dag Gunnarsson kan konstatera att intresset för att bo i "deras Vattenkanna" är högt.

– Vår ambition var att bygga med hög standard från början, säger han och förklarar det där med trädgårdsstad:

– Eftersom vi har garage under huset försvinner bilarna ner där, i stället för att ha parkeringsplatser utanför huset. Vi skapar i stället en utemiljö med gröna ytor där det blir mycket integritet.

Duon tar oss med upp till en av lägenheterna på våning fem. Från balkongen har man utsikt över Centralbadet och kikar man rakt ned mot marken ser man hur huskroppen omgärdas av gröna ytor. Här är det även tänkt bli odlingslådor och mer växtlighet ut mot badhusets parkering.

Lägenheterna har byggts med en tanke om variation. I stället för att vara statiska tvåor, treor eller fyror, går de att kombinera som man vill.

Artikelbild

| Hus två på g. Första huset är redan inflyttat, hus två nästan slutsålt.

– Vi tänker att man ska kunna bo här i många år. Och då kan familjen komma att ändras, säger Robert Lind och förklarar hur icke bärande väggar kan tas bort eller sättas dit, allt efter de boendes önskemål om antal rum.

– Det blir två-treor och tre-fyror, som han säger.

Artikelbild

| Utsikt! Arkitekten Robert Lind visar upp utsikten från femte våningen i Vattenkannan.

Förra veckan kom startbeskedet för att sätta igång bygget av hus nummer tre. Det kommer att se lite annorlunda ut än de två första, och är ritat av AG Arkitekter.

– Det kommer att bli lite smalare och två våningar högre än de andra. Högst upp kommer det finnas en paradvåning på 133 kvadratmeter med tre balkonger för den som är hugad. Men den kommer att gå på 6,5 miljoner så får vi den inte såld kan vi dela upp den, säger Dag Gunnarsson.

Artikelbild

| Vattenkannan. Stort intresse att bo i ägarlägenheter.

Inflytt i det huset beräknas till våren 2019.