Så skriver Svenska kyrkan i Norrköping i ett pressmeddelande på måndagskvällen.

I samband med att Svenskarnas Parti kommer att hålla torgmöte i Norrköping på tisdag så anordnar Svenska kyrkan en manifestation mot hat och våld på Tyska torget.

Enligt pressmeddelandet blir det en stilla manifestation för att visa att kyrkan vill vara med och bygga ett gott och öppet samhälle där alla är trygga.

– Vi vill ha ett Sverige där vi är generösa när människor behöver en fristad där vi ömsesidigt respekterar och skyddar varandra. Oavsett om vi tror eller tänker eller lever på olika sätt. För i grunden är det ingen större skillnad på oss, säger kyrkoherde Thomas Wärfman.

– Vi kommer aldrig att acceptera att människor förtrycks oavsett bakgrund eller etnicitet, kyrkan är och kommer alltid vara öppen för alla.

Även Piratpartiet kommer att protestera mot nazismen med en kyssprotest.

Torbjörn Wester, ordförande för Piratpartiet i Norrköping, är gift och har barn med en politisk flykting från Kongo-Kinshasa, Indira Wester, som tvingades fly från sitt hemland efter att ha blivit en frontfigur i protesterna mot valfusket i presidentvalet 2011.

– Det har aldrig varit viktigare att stå upp för alla människors lika värde, säger Torbjörn Wester. Min fru och min lilla dotter är en daglig påminnelse för mig om betydelsen av en asylpolitik som utgår från individers rättighet att söka skydd från förföljelse.

På tisdag morgon kommer de att kyssas utanför rådhuset som en protest mot nazism, intolerans och hat, och för ett fritt och öppet samhälle. Även deras åtta veckor gamla dotter kommer att få följa med i barnvagn.

– Piratpartiet tar avstånd från alla våldsamma protester. Även politiska grupper med avskyvärda åsikter måste ha rätt att demonstrera. Det är ju bland annat försvaret för det demokratiska samhället som skiljer oss från dem, säger Torbjörn Wester. Det är därför vi anordnar en fredlig kyssprotest.

– Vår kärlek är en miljon gånger starkare än deras hat, säger Indira Wester.

Även kommunen agerar genom att spela musik ur filmen Schindlers list i Rådhusets klockspel för att påminna människor om våra grundläggande demokratiska värderingar.

– Syftet är inte att störa under tisdagens politiska torgmöte utan att understryka alla människors lika värde, skriver kommunen i ett pressmeddelande på måndagskvällen.