Den 30-åriga kvinnan, som jobbade med vargarna i Kolmården, hittades död i varghägnet klockan 11.18 på söndagsförmiddagen den 17 juni.

Enligt de första uppgifterna som Folkbladet fick hade hon gått in till varghägnet vid 11-tiden. Senare kom det fram att kvinnan hade varit hos vargarna sedan 10-tiden.

Ensam i över två timmar

Men nu kan Folkbladet berätta om nya detaljer kring vargattacken. Den 30-åriga vargguiden gick in till de åtta ungvargarna, som hon hade varit med och fött upp, redan klockan 09 på söndagsmorgonen. Larmet till SOS kom klockan 11.18, vilket innebär att hon var ensam med vargarna i över två timmar innan man upptäckte att kvinnan hade blivit attackerad till döds.

- Jag har egentligen inga kommentarer till det här. Ensamarbete hos vargarna har varit en rutin hos oss fram till den här tragiska olyckan, säger Mats Höggren och framhåller att det är det här som polis och åklagare just nu granskar.

Höggren håller dock med om att två timmar är lång tid men han tror ändå inte att det hade gjort någon skillnad om kollegor hade kommit in i varghägnet tidigare.

Du tror alltså att attacken ägde rum direkt?

- Det vet vi ju inte men det är i alla fall mycket som pekar på det, säger Höggren och berättar att det är Kolmården som har hjälpt polisen att rekonstruera den olyckliga händelsen.

Läs mer i fredagens tidning.