Mattecentrum har sin räknestuga inhyst på Ebersteinska gymnasiet i Norrköping, dit ett tiotal elever kom första kvällen.

- Jag behöver lite extra mattehjälp och då passar den här verksamheten bra, sa eleven Jassin Javanmiri när han fick hjälp med ett räknetal av volontären Ludvig Mangs.

Sara Cedell från Mattecentrum var nöjd med första kvällen:

Artikelbild

| - Om du gör så här istället, går det bättre, säger volontären Ludvig Mangs, när han försöker hjälpa vuxeneleven Jassin Javanmiri med ett matteproblem vid föreningen Mattecentrums höstpremiär på torsdagskvällen.

- Men vi har plats för många fler som känner att de vill ha lite extra hjälp med matematiken och diskutera olika problem.

Vilka elever kan ni hjälpa?

- I princip alla elever i alla åldrar och vi har till och med haft elever som varit över 50 år. Men det vi garanterar är att vi kan hjälpa till med all matte upp till matte E, det vill säga högsta gymnasiematten.

- Men kommer någon med mattefrågor som är högre kompetens än så, kommer vi givetvis att göra allt vi kan för att hjälpa till även där.

Och det kan röra sig om nästan vilka mattefrågor som helst?

- Ja, det är allt från att en elev vill ha hjälp för att höja sitt betyg, till att förstå Pythagoras sats eller få hjälp att förstå någon krånglig matteterm.