NORRKÖPING

- Det är jättekul att umgås och träffa folk och samtidigt få  TÄVLA!

Så sa Lovisa Scherzenlehner, en av uppåt 200 som var med i restaurang Hugos musikquiz ikväll tisdag,  det vill säga en tävling med musikfrågor från dåtid till nutid och igår var det den näst sista tävlingen, innan årsavslutningen nästa tisdag.

Artikelbild

| Här laddar Team Pottkanten inför tisdagens musikquiz på Hugos, från vänster Jennie Benzerud, Rasmus Nilsson, Pernilla Hansson och Lovisa Scherzenlehner.

 

- Extra kul är det ju också att man kan tävla i lag i upp till fyra medlemmar, inskjuter Lovisas lagmedlem Jennie Benzerud. Och då hoppas man förstås att var och ens kunskaper räcker till för att ta hem segern för kvällen.

Mamma eller pappa

Men ni är i 20-årsåldern och kan väl inte allt om exempelvis 1950- och 60-talsmusiken?

Artikelbild

| - Roligt att testa sin musikkunskaper i glada vänners lag, sa Emma Wahlby Jonsson, som deltog i säsongens nästa sista musikquiz på Hugos på tisdagskvällen i laget Face Plant.

- Nja, säger Pernilla Hansson. Drömmen vore egentligen att någon av våra mammor eller pappor var med i laget, för att få den riktigt perfekta bredden på musikkunskaperna. Men man får göra så gott man kan.

Den som håller i musikquizen är Patrik "Badger" Persson, normalt DJ på Hugos:

Artikelbild

| - Kul att musikquizen här på Hugos blivit succéartad, efter den tröga starten i början, summerar Patrik "Badger" Persson, DJ på Hugos och ansvarig för quizen.

- Musikquizen har blivit min lilla egotrip och det är givetvis jättekul att den blivit allt populärare, säger Patrik.

Varför startade du quizen här?

- Från början var jag och mina kompisar väldigt musikintresserade i slutet av 90-talet. Så på alla fester körde vi spontana musiktävlingar.

- Sen när jag flyttade till Norrköping i mitten av 2000-talet, började jag gå på quizen på Cromwell och deras quiz i bland annat historia och musik.

- När jag sedan började jobba på Hugos 2006, började jag snart testa musikquiz här, men då blev det ingen hit. Sedan lyckades Munken med ett genombrott för musikquizen och nu körde vi ett nytt quizförsök även här i somras och nu blev det succé.

- Så pass att vi fortsatt efter sommaren och efter nästa tisdags grande finale, gör vi ett uppehåll till nästa år.

Läs mer i onsdagens tidning