Turnén är redan igång och hittills har Örebro och Uppsala fått resa tillbaka till det glada 80-talet.

- Det har varit otroligt roligt. Mycket publik och folk som står upp i bänkarna och sjunger med, säger Tone Norum.

- Låtarna väcker så mycket minnen i mig - och säkert hos publiken också. Man får verkligen gå tillbaka till 80-talet och det känns lite surrealistiskt.

Tone Norum har tidigare tackat nej till liknande konserter, men denna gång kändes det rätt.

- Jag lever i nuet och gör annan musik idag. Men det här gänget lockade mig att vara med. Jag tycker mycket om de här människorna, deras musik och ville vara med i gemenskapen.

Förutom Tone Norum medverkar även Mikael Rickfors, Magnum Bonum, Attack, Millas Mirakel och Dan Hylander.

- Milla och Rickfors umgisks jag med förr i tiden, men vi har inte setts de senaste tio åren. Dan Hylander och Rosa (Körberg, reds anm) är nya bekantskaper. Det är ett väldigt roligt gäng, alla är äldre och då uppskattar man saker på ett annat sätt.

Det var i mitten av 80-talet som Tone Norum slog igenom - snabbt och stort - med powerballaden Can't You Stay.

- Jag hade knappt stått på en scen innan, det gick väldigt fort. Men jag förstod att det skulle bli så. Can't You Stay var ju en väldigt bra låt.

- Det är roligare med musik idag än på 80-talet. Nu gör jag mer varierad musik, men det var ett bra klimat att komma fram i då. Idag är det så mycket medier, så mycket teknik, kanaler och större konkurrens. Det var mer basic förr, man spelade sina instrument och hade inte så mycket datorer till hjälp.

Under nostalgitrippen i Louis De Geer väntar en hitkavalkad, där artisterna gör sina egna låtar, men även andra 80-talshits: svenska och engelska, till och med en tysk.

Självskriven för Tone Norums del är förstås den innerliga Allt som jag känner, ledmotivet till ungdomsfilmen PS Sista sommaren 1986, där hon sjunger duett med Tommy Nilsson. Filmen blev en flopp, men ledmotivet blev en monsterhit och Tone Norum tycker att den tillhör de låtar som är roligast att sjunga.

- Jag har alltid varit ganska kritisk, men är än idag väldigt stolt över den. Det är en favorit. Nu under turnén sjunger jag den med Mikael Rickfors.

En annan låt hon lyfter fram bland favoriterna är Stranded från hennes allra första skiva One of A Kind.

- Den är svår att sjunga och idag sjunger jag den på ett annat sätt. Det blir lite mjukare sång för mig numera och jag är inte så van vid att ta i. Den blev en utmaning.

Idag lever Tone Norum med sin familj i Nyköping, ibland jobbar hon i makens matbutik. Hon har två barn som är 10 år och 6 år gamla. I många år tog barnet och hemmet all hennes tid. De senaste två-tre åren har hon återigen tagit upp musiken, men istället för ett ösigt 80-talssound har hon orienterat sig mot countryinriktad musik. Själv tycker Tone Norum att hon idag har en perfekt balans i livet där halva tiden går till musiken och andra till familjelivet. Ibland åker hon också till Norrköping för shoppingens skull.

- Jag bor så nära, och åker dit och handlar kläder. Jag har varit där mycket, det är en vacker stad med bra affärer och centrum. Norrköping och Uppsala är två städer jag tycker väldigt mycket om.

Apropå kläder, får vi se dig i 80-talsstass på lördag?

- Nej, jag har svårt för den tidens mode. Där går gränen!