Den första dagen på sportlovet lockade många barn i åldrarna fyra till sju till teater på Kulturkammaren i Norrköping. Tvåmansföreställningen "Hitta hem", med Teater Fenix-skådespelarna Åsa Forsberg och Martin Öster, bidrog till många skratt och bjöd på ett antal överraskningar. Burksamlaren Boris (Åsa Forsberg) träffar tant Margareta (Martin Öster) som precis flyttat in i sin lyxvilla, och tycke uppstår. De båda hamnar, efter lite om och med, i äktenskap med varandra och slår bo på Boris anskrämliga bakgård. Dråplig slapstick och vältajmade repliker gick hem hos såväl de unga som hos föräldrar och fritidsledare.

- Jag har varit på teater förr men det här var den bästa jag varit på hittills, lovordade Jakob, sex år, som satt med i den cirka hundra personer stora publiken. Storebror Emil, åtta år, är inte sen att hålla med.

- Allt var bra!, konstaterade han.

Artikelbild

| Bröderna Emil och Jakob satt klistrade under föreställningen "Hitta hem".

- Det kommer att vara olika teatergrupper hela veckan, med föreställningar för barn i olika åldrar, berättar Linda Moberg, producent för Teater Fenix.

Musikteatern Gulasch, Teater Pelikan och Papanella är andra teatergrupper på Kulturkammaren som står på tur att underhålla skollediga barn i dagarna framöver.

- Varje sport- och höstlov arrangerar vi sådana här veckor, med teater för åldersgrupper från två år upp till och med nio, avslutar Linda Moberg.