20-åringen lämnade Frisk Asker och anslöt till Vita Hästens trupp i somras. Här han har etablerat sig som en pålitlig defensiv back i Jonas Johnsons lagbygge.

– Jag tycker att jag utvecklat mitt spel sen jag kom till Sverige. Här måste man vara lite snabbare i tanken och jag har blivit bättre på att fatta kvickare beslut, säger Hästens ende utländske spelare.

Flytten från vårt västra broderland har gått ganska smärtfritt för Christian och flickvännen.

Artikelbild

| Norrmannen återvände nyligen efter landslagsuppdrag i Norge.

– Socialt har det blivit väldigt bra. Det har inte varit svårt att ställa om, fortsätter talangen.

Som hunnit med ett 15-tal matcher i Norges landslag. Nyligen kallades han till Oslo för att spela träningslandskamper mot Österrike, Danmark och Sydkorea.

– Jag fick spela två av tre matcher och det gick bra. Kul att komma hem också, säger backen efter tisdagens dubbelpass i Himmelstalundshallen (fys- och isträning).

Kåsastul kom till Norrköping av en anledning: Att bli en bättre hockeyspelare.

– Jag kan förbättra allt och än har ni inte sett det bästa av mig.

Assisterande coachen Fredrik "Grizzly" Eriksson håller med:

– Vi har inte räknat med att han ska komma in och göra 20 poäng här. Han ska vara enkel och rejäl och stoppa upp motståndarna. En bra och ordentlig back helt enkelt, menar Fredrik.

Vad säger du om Kåsastuls säsong hittills?

– Det är lite svängigt ibland och det är inget konstigt med det. Han är ung och har kommit till ett nytt land där hockeyn inte riktigt ser ut som i Norge. Allsvenskan är mycket jämnare och tuffare än den norska där några få lag dominerar.

Vita Hästens senaste insats var inte särskilt kul. Laget tappade ledningen borta mot Karlskoga och föll med 1–4.

– Tungt. Den matchen borde vi ha kunnat vinna som det såg ut efter två perioder. De fick två mål alldeles för tidigt och för enkelt i sista, säger "Grizzly" som ser fram mot onsdagens drabbning mot Leksand hemma i Himmelstalundshallen.

– Vi är beredda på ett helt annat Leksand än det vi mötte och slog borta. De har kommit igång rejält efter en svag inledning och tränarbyte.

Wilhelm Westlund avstod gårdagens träning på grund av sjukdom, men hoppas kunna spela mot Leksand.

Unge Jacob Sundberg är tillbaka i träning och aktuell.

– Jag hoppas på en ännu bättre inramning än vad vi brukar ha och att bjuda på bra hockey och ta tre poäng, slutar Fredrik Eriksson.