Redan kvart i sju på kvällen fick biträdande orkesterchefen Helena Nordander och hennes kollegor sätta lapp på luckan. De beräknade då att 1300 personer stod i kön och väntade på att bli insläppta i Louis de Geers konsertsal.
– Nordanvinden fick orkesterns notblad att flyga all världens väg. Vi var tvungna att flytta inomhus. Vilket naturligtvis är jättetråkigt när det är så jättemånga som vill lyssna på konserten, sa Helena Nordander till Folkbladet i Louis de Geers foajé.
Det var nog uppåt ett par tusen människor som fick vända i dörren trots att de var på plats drygt en halvtimme innan konserten skulle börja. Många som Folkbladet talade med hade likt Sonja Andersson missat informationen om att konserten flyttats från Vasaparken.
– Jag åkte i god tid med spårvagnen från Norrtull och till Södertull och gick till Vasaparken med min rullator. Sedan gick jag tillbaka till Södertull och tog vagnen i Hörsalsparken och gick ner till Louis de Geer. Men då var det för sent, sa Sonja Andersson.
Sonja tog det hela med jämnmod. Orkesterledningens löfte att låta musiken från konserten flöda ut i foajén gjorde att Sonja och hundratals andra dröjde sig kvar i lokalerna för att få höra sin favoritorkester tillsammans med den "levande legenden" Sven-Bertil Taube.
– Jag har spelat cittra sedan jag var tio år och älskar att sjunga Taubelåtar, berättade Sonja Andersson för Folkbladet.
I folkvimlet på Louis de Geer stötte Folkbladet ihop med det tidigare kommunalrådet för Miljöpartiet Bengt Cete. Han tillhörde den stora skara Norrköpingsbor som fick stanna utanför konsertsalen denna kväll.
– Det är beklagligt men ingen katastrof, sa Bengt Cete och tröstade sig med att han var på konsert i Norrköping med Symfoniorkestern och Sven-Bertil Taube redan i våras.