"Många gillar den här typen av rock"

Malmöbandet Creye, som släppte en ny singel i veckan, har en östgöte på keyboard och piano. "Vi har många fans i Sverige men även i olika delar av Europa", säger Joel Selsfors.

Creye består av Arvid Filipsson, Fredrik Joakimsson, Joel Selsfors, August Rauer, Andreas Gullstrand och Gustaf Örsta.

Creye består av Arvid Filipsson, Fredrik Joakimsson, Joel Selsfors, August Rauer, Andreas Gullstrand och Gustaf Örsta.

Foto: Pressbild

Musik2020-07-22 15:00

Joel Selsfors är uppväxt i Söderköping men bor just nu i Malmö. Han spelar fortfarande med två band från Östergötland, Balkan BagPack och Pegasus.

Men för närvarande fokuserar han mycket på Malmöbandet Creye, där han spelar keyboard och piano.

– Jag gick med i bandet 2018 och gjorde då min första spelning med Creye på ett gig här i Malmö. Det var faktiskt bandets debutspelning. De hade släppt en skiva när jag gick med, men inte spelat live.

Joel Selsfors, som nyligen har tagit examen från Musikhögskolan i Malmö, är den enda östgöten i bandet.

– Creye är ett band som har sina rötter i den klassiska 80-talsrocken. Det är en genre som brukar kallas för AOR, som står för album-oriented rock. Det är helt enkelt den klassiska retrorocken med mycket syntar. 

Bandet jobbar med ett nytt album som man räknar med att släppa i början av 2021. Ett första smakprov på den nya musiken, singeln "Face to face", släpptes den 22 juli.

– Med det nya albumet vill vi inte nödvändigtvis lämna rötterna men expandera lite och utforska nya territorier.

Sedan Joel Selsfors gick med i Creye har bandet turnerat både i Sverige och i flera andra länder i Europa.

– Första skivan har gått väldigt bra i olika delar av Europa och världen. Sedan dess har vi fått fler följare. Så jag tror att det finns potential för att även den här skivan och singeln kan nå ut. Det finns många som gillar den här typen av rock. Jag tror att många känner en nostalgi till den klassiska 80-talsviben med syntar.

Till och med i Japan har bandet fans.

– En gång när vi spelade här i Malmö, det var en ganska kort spelning, var det faktiskt två personer som flög från Japan för att hinna se oss i 30 minuter och stod med en japansk flagga. Det var helt surrealistiskt.

Bandet har skivkontrakt med det italienska skivbolaget Frontiers Records, som har storheter som Whitesnake i sitt stall.

– Det är superhäftigt såklart och vi är superglada för att ha Frontiers i ryggen, för de har stora namn och är ett väldigt seriöst skivbolag.

På grund av coronapandemin är det ovisst när bandet kan spela inför publik igen, men förhoppningen är att kunna göra en promotionturné i samband med skivsläppet nästa år.

Joel Selsfors hoppas att de även får möjlighet att spela i hans hemtrakter.

– Om eller när pandemin börjar släppa ska vi definitivt försöka ta oss upp till Östergötland.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!