Slog exet med en eldgaffel i huvudet

Den 30-åriga kvinnan och den 42-åriga mannen var tidigare ett par. Nu har de båda dömts för brott mot varandra.

X-paret döms för brott mot varandra.

X-paret döms för brott mot varandra.

Foto: Åsa Hanell

Misshandel2019-10-23 09:46

Av någon orsak blev paret osams och det verkade som att mannen tänkte lämna stället med bilen trots att han var rejält berusad. För att förhindra att han satte sig bakom ratten klippte kvinnan till honom med en eldgaffel. 

Enligt henne i nödvärn och med ett slag mot skuldran eftersom hon också kände sig hotad av mannen. Enligt honom med ett slag i huvudet som orsakade en sårskada och smärta i flera veckor.

Rätten menar i sitt beslut att hon gjort rätt som agerat eftersom hon befunnit sig i en inbillad nödvärnssituation, men att det våld hon använt var för starkt och att det slag hon utdelade med eldgaffeln är oförsvarbart.

När hon senare sa till honom att hon inte ville ha med honom att göra mer så skickade han över 100 sms till henne under två dagar och flera swishbetalningar med meddelanden, tingsrätten menar att även om de kan ha behövt kontakta varandra så gick mannen över gränsen och kränkte kvinnans frid.

Han ska inte ha accepterat att hon inte längre ville ha ett förhållande med honom, och det ska vara bakgrunden till hans beteende, men menar att han inte haft något uppsåt att skada henne.

Efter det ska mannen även ha larmat polis och sagt att det var bråk i kvinnans hus och att det var fara för människors liv eller hälsa, men när polisen kom dit låg kvinnan och sov och det var inget bråk överhuvudtaget.

Mannen döms till 150 dagsböter om 300 kronor för  ofredande och falskt larm.

Kvinnan döms för misshandel till villkorlig dom och 8 000 kronor i dagsböter.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!