Döms till för grov kvinnofridskränkning

Till vänner och släkt sa hon att hon halkat i badrummet och slagit sig, men egentligen var det hennes sambo som misshandlat henne.

Mannen döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Mannen döms till fängelse för grov kvinnofridskränkning.

Foto: Junge, Heiko

Misshandel2019-10-07 20:00

Under de två år de bodde tillsammans misshandlade den 27-åriga mannen kvinnan många gånger, genom att slå henne, sparka henne när hon låg i sängen i ryggen så att hon föll och skadade sig, han har tagit strupgrepp på henne tills det svartnade för henne ögon och hon förlorade medvetandet. Och han ska ha slagit henne blodig.

Vid ett tillfälle ska han ha stampat på hennes nyopererade bröst, vilket gjorde att de flyttade på sig och hon tvingades göra om operationen.

Vid det sista misshandelstillfället har han sparkat henne i ansiktet flera gånger när hon låg ner och av rättsintyget framkommer det att hon hade omfattande skador i ansiktet, över näsan, på kinden i munnen och i pannan. Kvinnans syster som kom dit uppmärksammade att det var väldigt mycket blod i lägenheten och att hon hade ett stort sår över näsan och ett "skoavtryck" i pannan.

Den 27-åriga mannen döms mot sitt nekande för grov kvinnofridskränkning. Han menar att de knuffats och att det varit kvinnan som gett sig på honom. Att hon fallit omkull och slagit i garderoben och skostället.

Mannen som tidigare dömts för misshandel i nära relation, säger sig inte behöva något stöd.

Han döms nu, tre år efter det senaste misshandelstillfället, till fängelse i nio månader.

Han ska även betala cirka 50 000 kronor  i skadestånd till sin före detta sambo.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!