En polispatrull färdades på riksväg 51 genom Sonstorp när de mötte en bil som de uppfattade åkte i hög hastighet. Båda poliserna uppskattade att bilens fart var ungefär 70 km/tim på en sträcka med hastighetsbegränsningen 40 km/tim. I backspegeln såg de även att bilen hade en triangel, vilket betyder att bilen är en så kallad EPA eller en A-traktor, och inte får gå snabbare än 30 km/tim.

Polisen stannade ekipaget och fann en 16-årig pojke bakom ratten. Under de 1,5 åren som 16-åringen haft bilen säger han att den aldrig körts snabbare än 30 km/tim, och knappt det eftersom han tycker att det är obekvämt på så höga varv då det "låter och skakar".

Att poliserna säger att han körde i 70 km/tim har han inget svar till, "polisens ord väger mer än mina ord". Men 16-åringen tycker att det är synd att poliserna inte provkörde fordonet på plats då han menar att de då skulle ha upptäckt att det inte gick att köra fortare än vad som är lagligt. Vi en teknisk undersökning visade det sig dock att det gick att köra över 80 km/tim genom att "rycka" en sprint vid växelspaken.

Tingsrätten anser att poliserna bedömning inte är helt tillförlitlig, då de gissade hastigheten på fordonet i mötande trafik. Eftersom de inte heller anser det bevisat att 16-åringen faktiskt kände till sprinten som manipulerade hastigheten på bilen frikänns han från åtalet om olovlig körning.