Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Det här äter vi i dag

Strömming och tårtor i norr, medan prinskorv är ett måste för skåningarna.Svenskarnas midsommarbord följer gärna traditionen, men det finns regionala skillnader.

Midsommarmat. Det här går hem på de svenska borden!

Midsommarmat. Det här går hem på de svenska borden!

Foto: Leif R Jansson / SCANPIX

MIDSOMMARMAT2016-06-24 09:00

Försäljningsstatistiken visar att svenskarnas midsommarbord följer traditionen med sill och färskpotatis, lax, ägg, gräddfil, knäckebröd och lagrad ost, men också grillat kött och jordgubbstårta. Men den visar också att det finns regionala skillnader.

Strömming är fortsatt den midsommarprodukt som köps mest i Norrland, medan sillintresset sjunker i Skåne. Löksill går hem i Göteborg, men inte bland Stockholmare. I syd är prinskorv ett måste, medan tårtor inte är speciellt populärt. I norr är det precis tvärtom.

– Norrlänningar tillsammans med svenskar i Mellansverige köper mest midsommarmat, skåningarna minst. Göteborgarnas handlande är ganska konstant sett till de senaste tio åren, säger Sven Skarlöv, försäljningschef på Hemköp.

Midsommar innebär att det säljs extra mycket mat, men också att det blir mat över som slängs. Men det går att ta vara på resterna! Lägg upp maten i små skålar och fyll på, så kan du sedan göra härliga matjestårtor eller gubbröror efter midsommar. Om du fortfarande är sugen på midsommarmat – villsäga!

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om