Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Borring och Hellsing pristagare

Lantbrukarnas regionordförande Peter Borring och köksmästaren Niklas Hellsing, som driver Gryts Varv Hotell & Konferens, är årets Hagdahlspristagare.Prisutdelning sker i Wallenbergsalen på Östergötlands museum den 6 februari.

LINKÖPING2014-01-19 15:11

Hagdahlsakademiens prismotivering angående Peter Borring, lyder bland annat så här:

”Peter Borring är regionordförande för Lantbrukarnas Riksförbund i Östergötland sedan 2009. Idag har LRF Östergötland ca 9 100 medlemmar av LRF:s drygt 170 000 medlemmar. Peter har stort förtroende hos medlemmarna tack vare sin förmåga att ringa in näringens viktiga frågor och att driva påverkansprocesser från medlemmars gårdsplaner ända in i myndighetsvärlden, från lokal nivå till läns-, riks- och EU nivå."

När det gäller Niklas Hellsing, säger juryn bland annat så här:

"Niklas Hellsing brinner för att ge sina gäster god och vällagad mat. Han tycker om att laga både klassiska rätter såsom innovativa rätter som lagas med stor omsorg. Råvarorna väljs efter säsong och är ofta närproducerade med hög kvalitet.

Niklas Hellsing har mycket på sin meritlista. 2007 och 2011 vann han titeln Årets Östgötakock. Niklas har bistått Nobelmiddagarna 2012 och 2013. Han har både tävlat och suttit i jury i flera mattävlingar. På regionalt plan engagerar Niklas sig i Valdemarsviks restaurangnäring genom att vara eldsjälen bakom ”Valdemarsviksrätten” som utses varje år samt till ”Matresan” i Valdemarsviks kommun.

Hagdahlsakademiens syfte är att i läkaren och matintresserade Linköpingsbon Charles Emil Hagdahls anda, stödja östgötsk konst och hushållning, gastronomi och hälsa.

Hans berömda kokbok, ”Kok-konsten som vetenskap och konst”, med mer än 3000 recept, publicerades i sin första upplaga 1879.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om