Vid klockan 23.00 på tisdagskvällen inkom ett larm om brand i ett flerbostadshus på Nygatan i Norrköping. Inringare ska ha sett kraftig rökutveckling komma från huset som har sju våningar.

Ambulans och minst fem räddningsenheter skickades till platsen och kunde konstatera att det brann på vinden. Klockan 23.12 var läget under kontroll.

– Branden på vinden är släckt. Nu plockar vi ned bränt material från vinden för att säkerställa att allt är släckt, rapporterar Anders Finn, inre befäl vid räddningstjänsten.

Artikelbild

En kvinna i 50-årsåldern fördes till sjukhus med ambulans i samband med branden. Hon hade fått andningsbesvär av röken och det är oklart hur allvarligt hon skadades. Polisen misstänker att branden var anlagd.

– Vi har inlett en förundersökning gällande mordbrand, alternativt grov mordbrand, då man hittat flera brandhärdar uppe på vinden, säger Torbjörn Lindqvist, vakthavande befäl i polisregion Öst.

Området spärrades av för teknisk undersökning när räddningstjänsten var färdiga på platsen.

Östgötatrafiken meddelar att bussar och spårvagnar inte trafikerar hållplatserna Gymnastikgatan och Väster Tull på grund av branden. Spårvagn linje 2 och 3 ersätts med buss på hela sträckan. Detta beräknas pågå hela trafikdygnet.

Artikelbild