När politikerna i Kvartetten gjort upp om arbetsfördelningen och organisationen de kommande fyra åren har de tittat på vilka frågor som de behöver ägna särskild uppmärksamhet framöver och ha ett tydligt politiskt ansvarstagande för.
Eva-Britt Sjöberg (KD) blir kommunalråd med ansvar för kompetensförsörjning, vuxenutbildning, arbetsmarknad och integration.
– Det känns jättespännande och jätteviktigt. Det är en av våra stora utmaningar framöver, kompetensförsörjningen och integrationen, säger Eva-Britt Sjöberg, som blir i ordförande i arbetsmarknads- och vuxenutbildningsnämnden.
Hon ser fram emot ett nära samarbete med arbetsförmedlingen och skolan, och vill se fler yrkesutbildningar. Idag är det brist på arbetskraft i Norrköping, inom vård, skola, industri och logistik.
– Får vi till det här är det också en del av integrationen.
Lars Stjernkvist (S) fortsätter som kommunstyrelsens ordförande, med ansvar för ekonomi, att prioriteringar fullföljs och att vara aktiv i nationella frågor som är viktiga för Norrköping, som Ostlänken och utbyggnad av Campus Norrköping.
Reidar Svedahl (L) behåller ansvaret för näringslivsfrågor och får ett nytt uppdrag som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, tidigare stadsplaneringsnämnden.
– En stor uppgift, säger Reidar Svedahl som gillar snabba beslut och nu får en nämnd som arbetar långsiktigt.
– Det är en kompromissernas nämnd, säger Svedahl som har ambitionen att hitta en kombination mellan vad lagen säger, hur processerna ska göras och den tid det tar, med näringslivets brådska och behov av mark.
Att lyfta skolresultaten är högsta prioritet. Kikki Liljeblad (S) blir kommunalråd med ansvar för utbildningsfrågor och ordförande i utbildningsnämnden.
– Roligt, spännande, och svårt. Det är en jätteutmaning som jag har tagit på mig, säger Kikki Liljeblad.
– Jag är inte de stora löftenas person, utan jag tänker att det som är viktigt är en budget i balans, ordning och reda i ekonomin, skolresultaten, att de måste upp, men också ordning och reda i klassrummet, studiero, otroligt viktigt. Läraren som en auktoritet i klassrummet.
– En jämlik skola bygger på att det är ordning och reda, att alla ungar klarar av att ta sig genom skolsystemet.
Liljeblad talar om långsiktighet i skolan, att det inte ska vara någon "ideologisk tummelplats".
Karin Jonsson (C) får förutom att hon är ordförande i tekniska nämnden ett tydligare ansvar för hållbarhets- och miljöfrågor.
– När vi bygger, gör gator och vägar och avlopp – allt hör till klimatfrågorna i dag, säger Karin Jonsson.
Kvartetten, S, C, L och KD, som efter valet regerar i minoritet har tappat ett kommunalråd, men trots att Olle Vikmång (S) inte fick bli kommunalråd presenteras han som en i laget och kommunledningen, då han delar sin tid mellan att vara kommunfullmäktiges ordförande och att ha ansvar för vård- och omsorgsfrågor, föreslagen som ordförande i vård- och omsorgsnämnden.
Han hoppas på ett schysst debattklimat i kommunfullmäktige, att man ska lyssna på varandra och hitta gemensamma vägar framåt.
Inom vård och omsorg talar han om delaktighet för brukare och personal, och större inflytande över de insatser som man får.
Vikmång vill tillsätta en utredning för att titta på andra modeller än dagens stelbenta tids- och insatsregistreringsmodell inom hemtjänsten.
– Man känner sig låst som personal, oflexibel i vilka insatser man kan göra.
En utmaning är också att bygga bort kön till LSS.