Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Över 600 besökte Krokeks klosterruin

Över 600 besökare kom till söndagens öppet hus vid Krokeks klosterruin. Kanske inte så överraskande, med tanke på att man fick se de uppgrävda resterna av klosterkyrkan från 1400-talet.

Grushögarna på gräsmattan  i korsningen Hagebygatan-Lidaleden kommer att sammanföras till en kombinerad bullerbank och ljusavbländare framöver.Foto: Titti Olovsson

Grushögarna på gräsmattan i korsningen Hagebygatan-Lidaleden kommer att sammanföras till en kombinerad bullerbank och ljusavbländare framöver.Foto: Titti Olovsson

Foto: Titti Olovsson

KROKEK2009-08-31 15:08
- Visst var det roligt att se det stora intresset, säger projektansvarige Ulf Svensson, som nu planerar att ge ut en bok om Krokeks kloster. - Arkeologen Marie Ohlsén har redan börjat med boken, men det är inte helt hemma med finansieringen än, säger Ulf Svensson. - Boken har vi tänkt att göra väldigt lättförståelig, så att den även kan användas i skolundervisningen här i Krokek. För det har visat sig att intresset är stort från skolorna när det gäller Krokeks kloster och det känns givetvis glädjande för oss som håller på med projektet.Och söndagens visning av de nya utgrävningarna blev en succé?- Ja, det tycker jag. Det roliga var att de inte enbart kom från Krokek och Norrköping, utan det dök upp intresserade ända från Sörmland och Örebrotrakten.Var de nöjda med vad de fick se av kyrkoutgrävningen?- Ja, och en del tyckte att vi skulle bevara utgrävningen intakt och bara sätta en glaskupa över utgrävningen, så att 1400-talsmurarna kunde ses av besökare även i framtiden.- Men det kan vi inte göra, eftersom vi lovat svenska kyrkan och länsstyrelsen, att återställa marken i samma skick som före utgrävningen. Har arkeologerna hittat något mer än tegelmurar under ytan?- Ja, och det mest intressanta är smidda spikar som fortfarande är så bra att de skulle kunna användas om man rätade ut dem. Dessutom har man även hittat rester av fönsterglas och lite annat, summerar Ulf Svensson.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om