På plats i sal 1 samlades ett 20-tal klagande som överklagat byggandet av Wildfire - från att beslutet togs av kommunen till att mark- och miljööverdomstolen nu prövar målet i hovrätten, samt motparten Kolmårdens djurpark.
Hovrättsrådet Henrik Löv inledde sammanträdet med att på ett småroligt och pedagogiskt sätt förklara varför det här sammanträdet hålls och vad som skiljer det från en huvudförhandling.
– Det här handlar om bygglov för en berg- och dalbana och det är till största del på handlingar som ärendet avgörs.
Förutom att hovrätten grundar sig på mark- och miljödomstolens beslut och hur de kom fram till det inleddes sammanträdet med att åtta klagande, via sitt juridiska ombud advokat Karin Dunér, la fram sina argument för varför en detaljplan är nödvändig.
– Det tog bara två månader för att kommunen att bevilja bygglovet och då gjorde man det utan några villkor, det är en brist att det saknas detaljplan, sa hon.
Därefter följde en redogörelse av EU-direktiv och så gick man igenom bullermätningen som gjorts av de klagande och som visar att det finns höga värden vid bostäderna strax utanför parkområdet. Men inte bara människor utan även djuren i och utanför parken utsätt för buller. Besväras gör de klagande även av trafiksituationen, den precis där de bor, men också den trafik som under säsong trafikerar på båda sidor om djurparken. Trots att trafiken den här säsongen hittills minskat med 40 000 fordon upplevs trafiken som störande och osäker.
Kolmårdens djurparks advokat hävdade efter att ha lagt fram sina rapporter att man är medveten om trafiksituationen.
– Vi är väl medvetna om den och det beklagar vi både för de boendes skull men också för djurparkens skull, säger Mårten Tagéus.
Men han menar att trafiksituationen är ett problem och skulle ha setts över oavsett Wildfire, så den frågan lämnar man utanför det här sammanträdet.
Dras bullermätningar som gjorts när alla vagnar varit fullsatta och de åkande uppmanats att skrika under den cirka två minuter långa turen, visar att det bara vid ett område överskred den rekommenderade ljudnivån, men då var tiden komprimerad. Utbrett på längre tid sjunker ljudnivån under och hamnar 3 decibel lägre.
– Den kan ibland överstiga bullergränsvärdet, men här finns det inget område som är särkilt viktigt att det är tyst i, säger Mårten Tagéus.
Samtidigt menar man från djurparkens sida att man ska utreda om det behövs ytterligare ljuddämpande åtgärder.
Är det inför det här sammanträdet positivt för er att besökarna har minskat och därmed antalet trafikanter hittills den här säsongen?
– Fram till Wildfire öppnade hade vi färre besökare, men när den kom igång så har vi haft högre besökssiffror vecka för vecka. Jag hade hellre sett att vi kunde säga att vi har en fantastisk attraktion som lockar ännu mer folk. Men även om vi minskat något från rekordåret förra året så ligger vi på en betydligt högre besökssiffra än för ett antal år sedan, säger Christer Fogelmarck, vd för Parks and resorts.
På onsdagsmorgonen samlas rätten, de klagande och representanter för Kolmårdens djurpark, på djurparken för att genomföra en syn.
Därefter väntas hovrättens beslut och Wildfires slutgiltiga avgörande.
Läs mer:Djuren bryr sig inte.
Läs mer:Sista ronden om Widfire
Läs mer:Bygger i väntan på beslut
Läs mer: Protester
Läs mer:Får bygglov