Det handlar om så kallade skredvarningslarm som har lösts ut.
– Efter första larmet tidigt på onsdagsmorgonen kom nu det här andra larmet klockan 11,40, just när vi var klara med kontrollen och hade släppt på tågtrafiken igen, säger Anna Blomstedt på Trafikverkets pressjour.
Första banteknikern som kom ut i morse, kunde konstatera att det låg stenar som rasat ner över rälsen.
– Därför beslutade vi att skicka ut mer personal och bland annat en geolog, för att göra ytterligare undersökningar, innan vi vågade släppa på tågtrafiken igen.
Geologen kunde efter en stunds undersökningar konstatera att det visserligen varit ett stenras, som gjort att sensorerna som finns nedgrävda i marken längs Getåsträckan, hade reagerat.
Men det var inte allvarligare, än att han gav klartecken för att återuppta tågtrafiken igen vid elvatiden på förmiddagen. Bara för att åter stoppas klockan 11,40 när nästa larm gick. Så just nu är det åter stopp i tågtrafiken förbi Getå och vissa tåg omdirigeras medan andra ställs in.
Tilläggas kan att det var just i det här området, som den stora tågolyckan inträffade vid Getå 1918, då minst 42 personer omkom, när ett helt tåg rasade ner i slänten mot Bråviken.
Därför har Trafikverket sedan många år sensorer inlagda i marken på den här sträckan, för att man snabbt ska upptäcka eventuell rasrisk. En risk som ökar när det har regnat mycket.