På plats för att möta Kolmårdsborna var både politiker från den styrande Kvartetten och oppositionen.
En av dem som var där var oppositionsrådet Mona Olsson (V), tidigare ordförande i vård- och omsorgsnämnden, innan Eva-Britt Sjöberg (KD) tog över efter valet.
– Stämningen var lite tudelad. Dels är man förstås glada över att Gläntan har fått en respit, men helst hade man förstås velat höra att Gläntan blir kvar och nu jobbar vi för att öppna fler dagverksamheter runt om i kommunen. Men det kom inte - utan det skulle utredas, säger Mona Olsson efter mötet.
Mona Olsson är av den åsikten att utredningen är onödig: man vet redan nu att dementa inte klarar av att åka färdtjänst från ytterområdena in till stan.
Hon är också kritisk till hur Kvartetten hanterat frågan om Gläntan, med en lång sommar av oro för personal och anhöriga.
– Jag tycker att hela hanteringen är illa skött. Och återigen visar det sig att underlagen inte håller, säger Mona Olsson.
Wiwi Heggblad som har sin man Pelle på Gläntan och som blivit en förgrundsgestalt i kampen var med på torsdagens möte.
– Det var jättebra, det var proppat med folk i lokalen. Det var bra stämning - det kändes bra alltihop, säger hon efter mötet.
– Politikerna fick svara på en hel del. Vi fick Eva-Britt Sjöberg att säga att hon hade gjort ett misstag, att den information hon fått inte stämde, säger Wiwi Heggblad.
På mötet kom det kritik mot att beskedet om att kommunen backar kom när det bara var tre arbetsdagar kvar, att det var dåligt skött. Många tyckte att politikerna borde ha lyssnat tidigare. Samtidigt är alla glada för att Gläntan blir kvar åtminstone under utredningstiden, under 2016.
– Det som är bäst med det hela är att förnuftet har segrat, säger Wiwi Heggblad.
– Det blev ju ingen vinning ekonomiskt heller att bära sig åt som de hade tänkt sig.
Innan mötet med politikerna fick besökarna höra ett föredrag om forskning kring demenssjukdom, där vikten av små enheter, kontinuitet bland personalen, och dagverksamhet i närområdet lyftes fram.
– Allting talar ju för en sådan verksamhet som Gläntan, säger Mona Olsson.
Wiwi Heggblad hoppas att kommunen ska använda sig av den kunskap som finns vid universitetet när de gör utredningar.
Samma dag som mötet fyllde Wiwi Heggblad 73 år. Alla på mötet hurrade för henne.
– Världens bästa födelsedagspresent, att Gläntan fick vara kvar, säger hon.
Utan den avlastning som Gläntan innebär vet hon inte hur hon skulle orka med som anhörig.
Det har varit en jobbig sommar, med oron för framtiden, säger hon.