– Det var väl roligt!, kommenterar han efter en stund när han inser att Mark- och miljööverdomstolen valt att ge prövningstillstånd.
– För tre veckor sedan fick jag veta att det tagit ett beslut, men inte vad. Så det tog domstolen tre veckor att underteckna det här beslutet, då kan man ju undra om de var oense? funderar han.
Bengt Allgurén är en av 18 klagande som överklagat Mark- och miljödomstolens beslut att gå på djurparkens linje. För honom är det en självklarhet att nästa instans skulle ge prövningstillstånd.
– Det är klart att man tycker att det är fullt naturligt. Jag har väldigt liten förståelse att djurparken får lov att bygga den här berg-och-dalbanan utan att myndigheterna ingriper, säger han.
För han är inte emot själva Wildfire i sig. Det han är emot är att kommunen gett djurparken bygglov, när de sökt bygglov som en nöjespark.
– Det ges ett bygglov för en nöjespark i en djurpark. Man kan inte ändra på det sättet i en översiktsplan, med ett enkelt bygglov, man måste ändra detaljplanen först. Men det vill så klart inte djurparken, för det skulle ju ta flera år.
Att Kolmårdens djurpark redan börjat bygga Wildfire tycker han är helt utan sans.
– Det betyder att man kan börja bygga sitt hus innan man fått bygglov, säger han och pratar om att kommunens tjänstemän blivit mutade.
Är det så, menar du?
– De har andra kontakter med tjänstemän än vanliga människor har, blir svaret.
Att det är viktigt att få till en ny detaljplan, förklarar Bengt Allgurén exempelvis med regler för ljudnivåer. När länsstyrelsen gick syn på parken i juni, spelade han upp ett ljudklipp med en kvinna som skriker under en berg-och-dal-banefärd. Han är rädd att ljudet ska bli för högt, och ännu högre då det transporteras över Bråvikens vatten.
– Vi vill ha en detaljplan där gränserna är utskrivna för vad som tillåts i fråga om buller. Det regleras inte i ett bygglov, säger han.