Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Giftanmälan läggs ner

Wildfire behöver inte rivas. Och kommunen går inte vidare med klagomålet på det impregnerade virket i berg- och dalbanan.

Rivs inte. Och kommunen går inte vidare med klagomålet på det impregnerade virket i berg- och dalbanan.

Rivs inte. Och kommunen går inte vidare med klagomålet på det impregnerade virket i berg- och dalbanan.

Foto: Mikael Strand

Kolmården2017-01-26 10:00

På tisdagen klubbade en enig byggnads- och miljöskyddsnämnd, som väntat, igenom beslutet att Wildfire får stå kvar i väntan på detaljplan. Man avvaktar istället planprocessen som nu fortsätter.

Läs mer: Så ska Wildfire räddas

Nämnden har också nyligen beslutat att inte gå vidare med klagomålet om dagvattenhantering från berg- och dalbanan.

Det var i slutet av oktober somen anmälan angående dagvattenhanteringen kring berg- och dalbanan Wildfire gjordes till bygg- och miljökontoret i Norrköping. Anmälaren var orolig över den skada dagvattnet kan göra på naturreservatet nedanför berg- och dalbanan med tanke på gifterna från det impregnerade virket som Wildfire är byggt av. Personen befarade att impregneringsmedlet innehåller koppar för att banan med tiden ska få en gråaktig färg.

Läs mer: Så giftig är Wildfire

Kommunen tog kontakt med Kolmårdens djurpark som tillsatte en extern miljöutredning om det impregnerade virke.

Byggnads- och miljöskyddsnämnden som tagit del av rapporten bedömer det som "mindre troligt att det medel som använts för impregnering av trämaterialet till berg- och dalbanan Wildfire lakar ur koppar i sådan omfattning att det innebär en olägenhet för människors hälsa eller miljö".

– Rapporten ger en tydlig bild av frågeställningen och nämnden finner ingen anledning att gå vidare med ytterligare utredning i ärendet, skriver miljö- och hälsoskyddsinspektör Tora Strandberg i ett delegationsprotokoll.

Kommunens beslut går att överklaga till Länsstyrelsen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om