"Gröna dagen" i Klockaretorpet gjorde verkligen skäl för namnet. Köerna ringlade långa till den blomsteraffär som öppnat stånd på torget. Och den gröna skogsbacken intill centrumet hade Kulturskolans mystiska figurer från bland annat järn- och bronsåldrarna och vikingatiden byggt ett historiskt nöjesfält. Här fanns till barnens märkbara förtjusning både "Vargfursten" "Korpen" och "Tindra". Folkbladet fick en pratstund med Tindra; som också heter Viktoria Ahlin.
– Många barn känner igen de här figurerna eftersom vi varit ute hos dem i skolorna eller att de har besökt oss på Löfstad Slott eller i Himmelstalund, sa Viktoria Ahlin.
Hon berättade att det var premiär för Kulturskolan att vara med på Gröna dagen.
– Men under det kommande året ska vi öka vår närvaro i Klockaretorpet, sa Viktoria Ahlin.
Organisationen Klockaretorpet i samverkan - Kis - är en av Gröna dagens organisatörer. I folkvimlet på torget bland cricketlektioner, lekande barn och orkestrar stötte Folkbladet ihop med Lennart "Nenne" Carlson som är ordförande i Kis.
– Det är skönt att kunna visa också den här sidan av Klockaretorpet. Problemen finns och de tar vi itu med men det är det här som är det riktiga Klockaretorpet, sa "Nenne" och slog ut med handen mot folklivet och den avspända stämningen.
Han berättade att de med fin hjälp av skolorna nu tar in en enkät från alla skolbarn i området.
– Det är ungefär 1000 barn från förskoleklass och till nian som svarar på frågor om vad de allra helst skulle vilja göra. Sedan ska vi försöka hjälpa till att knyta kontakter med föreningar och personer som kan se till att det kan börja hända saker, sa Lennart Carlson till Folkbladet.